Jump to content

glennlarsson

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • Job/title
  Idrottslärare
 1. Håller verkligen med Java ex Machina och Mattihp. Väldigt lurigt att sätta igång med något om man är osäker på vilka lagar och regler som gäller. När vi ändå är inne på vad man får och inte får använda. Så har jag blivit lite osäker på om man får använda FCP Xs jinglar och ljudeffekter hur man vill?
 2. I detta klippet. Efter 46 sekunder så kommer en ljudeffet: bomb. Då kommer du höra det knäppande ljudet. Som du förstår har jag inte fått ordning på det än. :) Vet du förresten hur man lyckas lägga upp stora filer på youtube? Har lyckats med det innan men nu funkar det inte alls. Jag har google chrome och firefox 4. Och det går inte att slutföra det i FCPX till youtube heller för jag tror att det krånglar med lösenordet i och med att man skapade ett googleaccount som man loggar in med på tuben.
 3. Osynket har jag fått bort, rookiemistake av mig. Men det andra problemet kvarstår. Fick ett tips om att ladda ner quicktime 7 och sedan hämta "pablo/not" för att uppgradera (vet att det är en ful sak) för att sedan exportera filmen. För att sedan redigera i FCPX. Men Lyckas inte registrera. Har installerat flip4mac men problemet kvarstår i FCPX. Är FCPX ett QuickTime-baserade program?
 4. Efter att ha installerat flip4mac så "laggar" FCPX lite. Jag kan till exempel inte synka Bild och extern mikrofon-ljud. Det blir väldigt osynkat nu. Vad ska jag göra? Avinstallera FCPX och Flip4mac och installera om?
 5. A, jag har läst och installerat. Är det allt eller ska jag göra något mer? Det kanske är konverterings-programmen som är för dåliga?
 6. Jag har laddat ner plip4mac men har inte en aning vad jag ska göra med det? :) Till mattihp: Högerklicka på filen menar du? eller i FCPX? Hittar ingen properties. Väldigt tacksam för er hjälp. :)
 7. Hur kollar jag codec? (bra koll av mig där). Ska jag kolla codec på AVI-filen eller dem andra filerna?
 8. Som jag har förstått det så kan man inte importera AVI-fil till FCPX, eller? Därför har jag konverterat filmen till olika slags filmformat, tex mp4, qvicktime. Och när jag importerar de filmerna så blir det ett slags klickande ljud i vissa delar av filmen. Konsekvent pluppande ljud. Svårt att förklara ljud klassiskt. :) Framförallt i de delar där jag tidigare har lagt in många ljud. Det hörs inte när jag spelar upp qvicktime-filen i qvicktime men det hörs i FCPX och när jag exporterat filmen. Finns det något botemedel? Kan man föra in AVI-Fil i FCPX? Kan man ändra ljudinställningar för
 9. Du frälser med dina svar. Tackar för det. Det uppskattas att du tar dig tid och hjälper till. Det jag filmar: Jag jobbar som idrottslärare och har även klass 6 i ett filmprojekt. Och har i några år skrivit manus, filmat och klippt med eleverna. Vi har redigerat i pinnacle. Men nu har jag börjat göra lite projekt på fritiden. Gör lite repotage i Kinna IF, där jag spelar "böll". Vi lägger upp detta på nätet. Nu arbetar jag också med en krönika. Vi var med i futsal-sm 09 och blev trea och har några matcher inspelat. Nu ska vi lägga till intervjuer alá VM-krönikan -94. Om du gillar fotboll
 10. Ok, jag skulle behöva köpa datorn i helgen. Jag har ingen jättebudget eftersom kameran slukade en del så frågan är om inte de nysläppta macbook pro blir för dyra för mig. Så länge det inte "laggar" hela tiden med macbook eller att den färdiga filmen "laggar" så kan jag leva med det. Vet du vilken macbook din kompis har och vad den kostade? Sedan funderade jag på vilket program man ska klippa i. Skulle ju helst vilja redigera i FCP men det verkar väldigt dyrt att köpa och då är min fråga tror du final cut express känns för begränsat, någon erfarenhet av det? Kan man tex göra green screen os
 11. Moviz, Har du köpt en dator än? I så fall, vilken? Och hur fungerar den. Är inne på exakt samma som du. Kommer Filma i full-HD och vill ha en dator som pallar trycket. Var inne på scandinavian photo och köpte kamera och killen, som filmade mycket själv, föreslog en macbook för priset runt 9 000. Han sa att han kände en som jobbade med att filma åt företag och gjorde alla sina filmer i just den datorn. Men jag vet inte. Man vill ju se det fungerar innan man köper för det är tråkigt att sitta där med en dyr dator som inte håller. Han sa också att en macbook behöver inte ha lika bra prestanda som
×
×
 • Create New...