Gå till innehåll

sixpanbass

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för sixpanbass

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Vad dumt om det är så! Om man tex fångar en händelse, tex ett hammarslag, exakt i en bildruta så kan man ju vilja ha tillhörande ljud exakt då och inte en halv frame tidigare eller senare. Iofs så har jag tänkt att osynk där ljudet ligger efter bilden borde vara mindre störande än osynk där ljudet ligger före, eftersom ljudet helt naturligt kan komma efter synintrycket på långa avstånd pga ljudets relativa långsamhet. Det här med att låta ljudet komma efter kanske till och med går att använda kreativt som ett sätt att ge känsla av avstånd. Ett bra upplägg skulle kanske vara att ha en grovinställning där man kunde förskjuta ljudet ett helt antal frames kombinerat med en fininställning där man kunde förskjuta det i väldigt små steg +/- 1 frame. Avvikelser i storleksordning 1/25 sekund är ofta hörbara i musik. Tom avvikelser i storleksordningen 1/100 sekund kan vara hörbara under vissa speciella omständigheter.
  2. Det här är vad jag har kommit fram till för den händelse att någon annan undrar över samma sak: iMovie '08 I iMovie '08 kan man i och för sig se vågformen för ett importerat audiospår. Däremot så tror jag inte att man kan synka mha vågformer av flera skäl: Jag kunde inte ändra vågformens tidsupplösning. Jag tror inte att man kan se vågformen för kameraljudet. Även om man kunde det så tror jag inte att det finns någon vy där man kan se två vågformer under varandra. Senare (och även tidigare!) versioner av iMovie kan ev. ha möjligheten att synka med vågformer. [*]Movie Maker 6.0 Det gick ganska bra att synka med vågformer. Jag kunde se kameraljudets vågform tillsammans med det importerade audiospårets vågform mot en gemensam tidsaxel. Dessutom så kunde jag ändra vågformernas tidsupplösning. Några synpunkter dock: Jag kunde inte flytta det importerade audiospåret i godtyckligt små steg. Jag var tvungen att flytta det minst ett snäpp som jag misstänker motsvarar tiden för en bildruta. Möjligen kan det vara så att man bara kan förflytta audiospåret multiplar av tiden motsvarande en bildruta. Jag har inte blivit expert på något av programmen så jag kan mycket väl ha missat något. Rätta mig gärna om jag har fel!
  3. Äsch, det verkar som att iMovie '08, versionen som jag har, inte har möjligheten att arbeta med vågformer, trots att både tidigare och senare versioner har den möjligheten. http://discussions.apple.com/message.jspa?messageID=5314374 http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=8932935 http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=5180214 Jag får väl kolla in Movie Maker...
  4. Jag är som sagt helt grön på videoredigering. Jo, det ser onekligen ut som att man kan se två vågformer under varandra i båda programmen. Jag försökte läsa på om iMovie och fick intrycket att man bara kunde se en vågform i taget. Jag får läsa på lite mer... :r Tack för hjälpen!
  5. Tack för svar! Ja, ett sätt skulle alltså vara Ta in kameraljudet och minidiscljudet till Audacity Synka minidiscljudet till kameraljudet mha vågformerna Trimma starten på minidiscljudet sa den ljudfilen börjar vid samma tidpunkt som kameraljudfilen I iMovie byta ut kameraljudet mot det trimmade minidiscljudet Det kräver dock två program, Audacity + videoredigeringsprogrammet. Det vore onekligen smidigt om man kunde göra allt i ett och samma (videoredigerings-)program.
  6. Jag är helt ny på det här med videoredigering... Jag filmade ett steelband (oljefatsband) i en replokal med en enkel kamera. Kameran tog iofs upp ljudet, men för att få bättre ljud hade jag även en bra mikrofon kopplad till en minidisc. Jag brydde mig inte om filmklappa eftersom jag hade sett en bekant synka genom att lägga vågformerna under varandra. Om jag kan göra på det sättet så blir det lätt att synka, eftersom låten jag spelade in har en tydlig inräkning med koklocka. Jag har tillgång till iMovie på en Mac och Movie Maker på en PC, men jag är osäker på om något av dessa program räcker för att kunna jämföra och synka med vågformerna. I värsta fall så skulle jag kanske kunna använda ett rent audioprogram för att jämföra vågformerna och trimma starten på minidiscljudet sa den ljudfilen börjar vid samma tidpunkt som kameraljudet (jag satte på minidiscen innan jag satte på kameran). Går det att synka med vågformer i iMovie? Går det att synka med vågformer i Movie Maker? Finns det något gratisprogram med vars hjälp man kan synka med vågformer?
×
×
  • Skapa nytt...