Gå till innehåll

Chrishnipple

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev medlem

Allt postat av Chrishnipple

  1. Du rör dig nog i lite andra kretsar än vad jag gör... =) Men visst, stereotyperna existerar ju pga att folk till viss utsträckning beter sig på det sättet. Men det blir ju inte en väldigt intressant historia om allt är stereotyper bara, det blir väldigt förutsägbart och intetsägande. t.ex. Pias väninna kan sammanfattas med stereotyperna: Tjejer vill träffa rika män. Tjejer vill alltid ha ett längre förhållande, medan killar bara vill ha tillfälliga sexuella förbindelser. Och det är allt den karaktären består av, och pratar om för den delen. du kanske ska gräva lite djupare i henne. Varför vill hon träffa en rik man? Varför vill hon ha ett långt förhållande? Hon kanske har gett upp allt hopp om en karriär pga dyslexi eller något liknande och det enda hon har kvar som hon drömmer om är att leva i lyx och skaffa familj. Eller så kanske hon har något sorts flickfantasi kvar i bakhuvudet om att träffa en vacker prins som tar hand om henne. Det kanske finns något mer hon vill i livet också? Hon kanske har ett klassiskt manligt intresse för att bryta av stereotypen? Mecka med motorcyklar, bygga modeller, brottning, kanske kollar 10 timmar våldsam splatterfilm i veckan? I animen beck t.ex. har den coola bandkillen hela sitt rum fyllt med shoujo(tjej) manga t.ex. vilket bryter av hans annars väldigt traditionellt manliga karaktär. Du kan också eftersom du skiljer så mycket på könen försöka få lite mer djup i karaktärerna genom att tänka på de mer som människor och inte som kvinna/man, som Eline föreslog. Män och kvinnor vill väl alla ha lycka, kärlek, gemenskap, känna sig uppskattade och behövda etc. även om de kan ha olika sätt att uttrycka det på.
  2. Var svårt att säga på så lite som fanns att bedöma, men jag skulle läst vidare i varje fall =) Formmässigt så finns det folk som kan hjälpa dig bättre än jag, men det var svårt att se filmen framför mig när du hela tiden skriver saker som att "han är en vampyr" eller "det är lemonad", tittaren kommer ju inte få reda på allt sådant så det blir lite svårt att visualisera filmen ibland. Lycka till!
  3. Tycker att det är ganska segt och händelsefattigt tyvärr. Att karaktärerna har ett bra förhållande kanske man kan berätta med lite färre scener så man kommer fram till vad filmen verkligen ska handla om fortare. Alternativt att hoppa lite fram och tillbaka i tiden så att man får bakgrunden växelvis med de problem som senare uppstår. Karaktärerna kändes också ganska stereotypa som Eline sade, vilket blir lite tråkigt eftersom de blir förutsägbara. Du kanske ska lägga in något lite ovanligt element i varje karaktär? Jag fastnade inte riktigt för manuset och skulle nog ha svårt att läsa ut ett helt långfilmsmanus. Tyvärr I slutet verkade det hända lite mer dock, så kanske hade jag fortsatt? Lycka till med manuset och kontraktskrivning och allt då =)
  4. LÅter bra. tror också att det kommer bli tydligare i själva filmen med kläder, kroppspråk etc. du kan ju testa skriva in lite av det i manuset, så man får en klarare bild av hur det ska bli. Alternativt bara lägga in en scen tidigare där hon presenteras som karaktär
  5. Ja, den här var ganska mycket bättre. Blev lite glad av att den var bra faktiskt =) Enda jag tänkte på som jag inte gillade var att Hanna var en lite varmare karaktär i förra versionen. Hon kanske ska vara lite snällare mot honom i början, men sen dra sig undan mer och mer? Hon var en bra kontrast förut mot allt dåligt som händer hela tiden. En till sak kom jag på: I slutet skulle jag nog vilja ha det: lång tystnad johan: är du rädd för mig? Hanna: Ja Johan släpper Hanna och hon ramlar på rumpan. Hanna stirrar när johan går, plötsligt vänder han sig om och höjer handen för att säga adjö och börjar sedan springa bort. Slut Typ. Men mycket fint överlag. Allt byggdes upp mycket bättre här och det känns som att det är ganska nära färdiga versionen nu. Rolig läsning var det =)
  6. OK! =) nevermind then Berätta i bilder, låter intressant. Har du sett "den sista striden" av luc besson? Ingen dialog alls =) Förstod att filmen inte handlar om auror, men jag menade bara att det ger en till dimension till historien. Ett annat problem jag ser är att folk (och jag) lätt blir förvirrade och irriterade om man kommer in med något övernaturligt eller så först i slutet. typ "jaha, det var en SÅN film. Det kunde de sagt från början". Du kanske ska hinta om det lite tidigare. Eller i varje fall visa att hon är intresserad av den typen av saker. Själva temat i filmen är väl att ändra sig/inte ändra sig som person? Vad jag menade var bara att jag gillade aura elemntet i manuset och att jag gärna sett lite mer av det. Ska försöka komma förbi och läsa nästa version då =)
  7. Läste, lite annorlunda än jag tänkte när du berättade om den på fb. =) Är tanken att Inferno och Hanna ska vara som en liten djävul och ängel som sitter på axeln och ger honom lite olika råd? Tycker att det kanske kan framgå lite tydligare, Hanna skulle kanske kunna vara lite intressantare. Sen tycker jag att det blir lite väl svamlande dialog ibland. Som när Hanna berättar om auran. lite preachy om man säger så. Den dialogen är lite hackig också när de bara säger korta saker fram och tillbaka, testa ha lite längre i taget. Auraidén gillar jag, men det kommer in så sent så det inte utnyttjas. Generellt är manusets problem att du håller inne med godbitarna så länge så man vet inte riktigt vad manuset handlar om förrän i slutet, vilket gör att det inte handlar om någonting ganska länge. (jag vet att du gillar långsamt tempo men...) Hanna skulle du kunna göra aningen intressantare, hon känns ganska tråkig som karaktär. Det positiva är att rollen hon har i manuset är ju väldigt intressant så det känns som du borde ha utrymme att "leka lite" med henne om man säger så det var ris, så ros: Gillar det här lite metafysiska med auror och moraldilemman. tycker att det lyfter verkligen för att dina manus handlar ju ofta om väldigt vardagliga saker så det ger en skön balans. Som sagt är det bara lite tråkigt att man måste vänta till slutet för att det ska komma fram bara. HUvudrollen och inferno gillar jag som karaktärer. Gott om action i manuset tycker jag. Relativt för genren dvs. folk blir sparkade i ansiktet etc. Bara mina två cent så att säga. Nu måste jag nog sova eller liknande =)
  8. Gillar dina ideér. Den om två arslen var jävligt rolig. Kanske skippa biten om att få er att lyssna och bara ha det: "... Det är dags att ge igen. Att hämnas. Starta krig." Känns ivf som att den här kan bli väldigt bra
  9. Ok. Manuset var ju faktiskt kul =) Vi kan höras efter den 16e då Ha det bra så länge /Christian
  10. haha. vilken skruvad film Ja, skräckfilmsmusik passar säkert mig. Menar du att musiken ska vara som i joyride, eller menar du att din film ska vara som den? Verkar kul hur som helst
  11. Hej! Jag är intresserad av att göra filmmusik. Om det är någon som håller på med en film och skulle vilja ha musik till den, kan ni kontakta mig så pratar vi =) Bekku's sounds on SoundCloud - Create, record and share your sounds for free
×
×
  • Skapa nytt...