Gå till innehåll

Apollo C. Vermouth

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Allt postat av Apollo C. Vermouth

  1. Kan jag fritt blanda fakta och fiktion? Om jag inte har alla fakta kan jag skapa manuset runt det jag vet och sedan fylla i resten? Det rör ju sig trots allt inte om en dokumentär. Kan folk och/eller anhöriga stämma?
  2. Jag skulle mycket väl kunna börja skriva manuset själv, dock är jag inte skicklig nog och har ingen erfarenhet. Jag har grundidéen och ett par saker jag skulle vilja se i filmen annars skulle det vara fritt fram för någon manusförfattare att lägga vantarna på projektet så länge jag är med och övervakar det och ger sista godkännandet.
  3. Ja, jag har endast en idé. Idéen är att göra film av en händelse som är såpass bra att något måste göras. Tänk dig att jag skulle vara den första som kom på att det skulle göras en film om andra världskriget. Inte skulle jag väl behöva vara manusförfattare för att inse att hur bra en sådan film skulle bli och hur mycket den skulle sälja? Ett exempel taget ur luften men bara för att förklara min situation. Om jag hör av mig till en manusförfattare kan jag väl med honom arbeta fram ett manus? Och detta är då min tanke. Vart får jag tag på en manusförfattare? Går jag genom en agent, ett produktionsbolag?
  4. Hej, i fredags fick jag reda på en händelse som ägde rum för ett par sekel sedan. Denna händelse fångade mitt intresse på en gång och lite senare var jag besatt. Den här händelsen är för bra för att det inte ska göras en storfilm om det, och jag är rätt så säker på att innom en snar framtid och om allt vill väl så kommer det att ske. Varför då inte börja redan nu så man själv kan ta åt sig äran? Den här händelse som jag inte kommer gå in mer på gjorde mig i alla fall såpass intresserad att jag registrerade mig här och har idag skickat ett par mail till folk i branchen. Vad gör jag nu? Jag är en nybörjare med noll koll i allt vad filmproduktion heter men jag skulle brinna för den här idén. Skaffar jag mig en manusförfattare? Måste jag köpa rättigheterna om det finns sådana? Hur vet man om man behöver köpa rättigheter? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...