Jump to content

davidssoneddie

Members
 • Posts

  31
 • Joined

Personlig information

 • City
  Tranås
 • Job/title
  -
 • Name
  Eddie

Filmskapande

 • Influences
  Dan Wolfe
 • Interests
  Skateboard

davidssoneddie's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag vet inte om det är så många nackdela med att filma med en systemkamera igentligen. Det jag kan tänka mig är väl att det inte blir lika stabilt, lätt skakigt. Jag har aldrig trott riktigt på den där kombinationen av system och video. En video kamera som ligger i samma prisklass som 550D är svårt att hitta, men mitt tips skulle då vara att hitta en kamera som är begangnad och som inte filmar i HD. De riktigt bra HD kamrorna som finns ute på marknaden idag kommer om 1-3 års tid att vara väldigt billiga och då vara ett bra köp. I dagens läge tror jag att det bara är en stor förlust affär att köpa en full HD kamera. Ang 16gb kort så får man plats med 8min film i full hd (1080). så det kostar att filma i hd. Kolla upp panasonic dvx100b, eller sony dcr vx2100/pd170 om det är film prudocktion som gäller.
 2. tja. jag har haft samma problem med att inte få ut så bra kvalite på mitt material. vad jag har läst mig till och som jag fattar det så beror mycket på hur man tar ut det från redigerings programet, det vill säga hur mycket man komprimerar och i vilket format man gör det till. Ang de olika kamrorna så är hvx200 en av de bästa man kan ha som hobby filmare/indy filmare. det som är den stora skillnaden är bild kvalite samt möjligheterna att utveckla ditt filmande. det finns hur mycket inställnings möjligheter som helst medans en billig DV kamera inte har dessa möjligheter. men det finns även DV kamror som håller väldigt hög kvalite och som ger mer möjligheter än HD kamror. samt att lagrings möjligheterna är betydligt billigare med en DV kamera gämfört med en HD kamera.
 3. Jag har vitbalanserat med den kameran många gånger i dåliga ljusförhållanden och har aldrig misslyckats. själv klart hjälper det om man läser på lite om kameran och hur de olika funktionerna funkar så man har förutsättningarna för att gör de nödvändiga justeringarna. men som sagt så rekomenderar jag den kameran för de flesta som vill ha en kamera som man inte tröttnar på och vill ha utveklings möjligheter.
 4. det är lätt att ställa vitbalansen på vx2100. se bara till att ha med dig ett vitt papper. Ställ upp exponeringen på kameran och sedan bara att rikta kameran på pappret och hålla in vitbalans knappen så ska den bli bra. den är helt klart värt pengarna.
 5. Leta efter en sony vx2100e om ni INTE måste ha en kamera som filmar HD. bra ljus, bild och är en kamera som funkar kanon bra till många olika typer av filmning. den har ett par år på sig men den är väl använd av natur filmare genom åren.
 6. Det jag skulle lägga mina pengar på om jag vore du är en semi pro kamera som har ett par år på nacken. kvalite mässigt så är de bättre än många av de nya kamrerna som finns, samt att man får en möjlighet att utveckla sitt filmande mer. Men nytt är ju alltid nytt så det finns många möjligheter och alternativ på marknaden.
 7. Tack! Detta var väldigt användbart eftersom jag har AE. Tack så himla mycket//Eddie
 8. det är asså strobing laggen som jag vill bli av med men det verkar inte vara möjligt.
 9. med snyggt menar jag att bilden flyter bra och inte hackar fram. Jag har läst mig till att man inte ska göra snabba panoreringar och det är här problemen uppstår.
 10. Hej. Jag har kollat runt väldigt mycket på både google och andra sajter efter skateboard åkning som är filmat i 24p/25p och lyckats hitta några riktigt coola klipp. Nu har jag nyligen införskaffat mig en dvx100b som kan filma i detta men jag förstår inte riktigt hur jag ska får det att se snyggt ut? Det blir som lagg när jag filmar i 25p oavsett vilken shutter speed jag har. Är det några manuella inställningar som jag måste göra eller är det något speciellt i premiere pro som krävs för att få det att flyta snyggt och slippa laggen som blir. Jag har även fått rådet att man kan filma i progressiv men det är samma sak som 25p i kameran. vore mycket tacksam om någon kan hjälpa mig med detta.
 11. tjena andreas. är du hemma nu så vi kan fixa det där med kameran??

 12. vi har en deal. jag ska iväg ikväll på lite skate och party men ring mig så kan vi pratas vid om hur vi ska göra med leverans osv.. 0705233139

 13. det låter fint. jag har ett bud på en på ebay nu som gårut i morgon bitti och jag tror inte jag får den. jag lägger inget högre bud på den utan isåfall köper jag din. skicka ditt nummer så hör jag av mig någon gång under morgon dagen så kan vi gör en deal :)//Eddie

 14. Du får den för 10500, har vi en deal? :)

 15. har kollat runt lite och så och har hittat några på ebay men skulle faktiskt hellre köpa en som finns i landet. kan du tänka dig sälja den för 10k? då köper jag den direkt.

×
×
 • Create New...