Jump to content

gusdav

Members
 • Posts

  6
 • Joined

gusdav's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In
 • Conversation Starter

Recent Badges

10

Reputation

 1. Söker folk som vill agera och skriva manus i stil med den här filmen: Showreel Short: Michel Diercks on Vimeo Jag är intresserad av att som amatör börja bekanta mig med bildkomposition, klippning och grading. Har utrustningen som krävs för enklare projekt. Någon i Stockholm som är intresserad? MVH Gustaf
 2. Hej. Jag såg ditt inlägg om klippningsjobb.

   

  Filmar med 5D / 60D / har filmat med 550D. Klipper i FCP7, color grading i Apple Color. Använder endast Mac. Har körkort och F-skatt.

   

  Se min hemsida för arbetsprover.

   

   

   

  MVH Gustaf Pak 0702-604985

   

  Pak Film · Bröllopsfilm

 3. OBS - OBETALT. Hej! Sökes: person/skådis/nybörjare som inte har något emot att stå framför kameran. Jag behöver öva filmteknik och vill väldigt gärna träna detta med fokus på människor. En eller flera, gärna med egna idéer och projekt. Även regissörsintresserade är välkomna. Jag skulle alltså agera som kameraman/filmare. Jag har egen utrustning. Detta har jag gjort själv: http://www.vimeo.com/13918091 http://www.vimeo.com/11560675 OBS - OBETALT. Här finns exempel på vad jag är intresserad av att göra: http://www.vimeo.com/16369535 Någon som är intresserad av spontana, små projekt utan krav och stress får jättegärna höra av sig. Det kan t.ex. handla om att man gör en film till befintlig musik. OBS - OBETALT. Jag finns i Stockholm. Maila mig > ge0gr4ph@gmail.com MVH Gustaf OBS - OBETALT.
 4. OK. Men i och med att outputfilerna från 550D är .mov/h.264 spelar väl det ingen roll - h.264 är väl fortfarande väldigt trögt och segt att redigera i?
 5. Tjena. Är ny inför (H)DSLR. Vad innebär det om 550D:n inte har nativestöd i FCP? Trodde bara att det var att plugga i SD-kortet i datorn, tanka över, konvertera i t.ex. Streamclip och slutligen öppna upp i FCP. /G
 6. Tack för svaren hörni. Jag körde ett renhållningsband några gånger, och det hjälpte! Vet nu inte om det var vad som krävdes, men borta är problemet åtminstone.
 7. Helvete. Jag köpte en beg. Canon HV20 för några veckor sedan och har använt den ganska mycket. Försöker fortfarande lära mig den. De första filmerna jag fick ut var helt OK, utan störningar. M.a.o tror jag inte att jag köpte störningen från början. För en vecka sedan drog jag iväg på mitt första bröllopsjobb och filmade en hel dag + kväll. Innan bröllopsmiddagen var det dans hemma hos bruden och här deltog två musiker. En trumpetare och en trumslagare med en hiskelig jävla trumma. Han slog hårt av bara fan och det var bara att kasta sig efter öronpropparna. Hur som helst - efter denna hänsynslösa ljudurladdning tror jag att en ful störning dykt upp på allt material jag filmar. PROBLEMBESKRIVNING: En pulserande störning, mest tydlig som en centrering kring ljuskällor/ljusare partier. Vid mer jämnt ljussatta vyer får man anstränga sig lite mer för att upptäcka det, men det går! Givetvis undrar jag nu om den glade trumslagaren åstadkom ljud som slog upp störningarna kameran av bara farten? ÄR KAMERAN OCH DESS TEKNIK KÄNSLIG FÖR STARKA LJUD? Det vore ju fan om jag som glad och okunnig amatör begav mig iväg till mitt första filmjobb för att pajja kameran det första jag gör... I vilket fall har jag en småtaskig bildeffekt som jag vill bli av med - NU. Kanske finns det någon som varit med om samma sak, vad vet jag, filmat metalkonsert i 200db. Någon? Tack! på förhand för tips, idéer eller hjälp.
×
×
 • Create New...