Gå till innehåll

Smurfen

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Allt postat av Smurfen

  1. klappa är ju självklart. men efter det hur går jag till väga i efterarbetet från att jag laddat in videon och audiospåren till dator.
  2. Hejsan, ska till och spela in en kortfilm snart med en dvx100 och en zoom h4n med en röde ntg2 med fantommatning.. Det jag undrar över är vilket arbetssätt som är lättast att eftersynka ljudet till videon. Jag använder premiere.
  3. Men det finns väl någon regel, att om musiken är äldre än 100 år är det fritt att använda eller? har för mig jag läst det någon gång.
  4. Hejsan, finns det några regler för att spela känd musik i amatörfilmer utan att bli stämd på en miljon miljarder? Tex, om man gör en bilscen och spelar in ljudet medans radion rullar, och brittan sjunger....
  5. Har dv material i 720x576 25p, filmat med en dvx. Jag tänker konvertera materialet med instant hd till 720p Hur ska jag gå till väga från capturing till export av fil, och vilka inställningar ska jag använda genom hela processen? Använder premiere cs3
  6. Hejsan, är det någon som vet var man kan köpa greenscreen på lösmeter. Behöver nämligen minst 6x3meter duk.
  7. Smurfen

    Ljus kit

    Tackar så mycket för ditt svar! Gels och sådant är väl så vitt jag fattat en plastfilm man drar över glaset på lampor? Halogen arbetslampor blir ju extremt varma efter ett tag, vilket bör få gelen att smälta? Hur bör jag dessa monteras? Den gröna gelen, hur påverkar den ljuset, och var köper jag dessa till ett överkomligt pris? Arbetslampor ligger på runt 3000k det optimala är ju 3200k kommer det att ha någon större betydelse egentligen? Det där med att spela in under dag och färgkorrigera i efterhand är jag tyvärr inget större fan av.
  8. Smurfen

    Ljus kit

    Hejsan, jag ska snart börja spela in en kortfilm på ca 10 min, där vi har scener som utspelar sig både på dagen och natten vid en sjö med omkringliggande skog. Vi har även en kort scen i en bil. Till detta behöver vi ok belysning, därför vänder jag mig till er proffs. Vad behöver jag? Om ni kan sätta ihop ett nice kit som kan användas till att belysa en bilscen, även god belysning till att kunna exponera väl i nattljus och få ett sådant där blått fint månljus som man ofta ser i filmer. Är någolunda påläst. Det jag tror mig behöva är minst en riktigt bra keylight eventuellt någon såndär softlight, samt några arbetslampor på stativ..... Var och vilka märken ska jag inhandla? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...