Jump to content

LeMépris

Members
 • Posts

  17
 • Joined

LeMépris's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Snälla jag behöver verkligen hjälp. Nära att bryta samman. Trodde jag fått ihop det genom att sänka kvaliten en liten liten aning. Men det är hd film som ser ut som en liten taskig handicam om man blåser upp den på en teve. Kan inte skicka iväg sånt.
 2. Tackar! Jag förstår inte riktigt vad jag ska hitta på den länken(?) Men jag anpassade bitraten för cd/dvd istället för download och lämnade hastigheten på automatisk. vilket drog ner den till 1,5 gb. Enorm skillnad. Men det verkar påverka kvaliten. Allting ser mattare ut och färgerna kommer inte fram. Vilket jag tycker verkar vara en konstig bieffekt. Vad är normal bitrate för en Hd film? Det skulle ju räcka med att dra ner den till 4,5 gb. Bör tilläggas jag kan inte se estimated size, säger bara "unknown".
 3. grymt bra tips! tackar! Men när jag kör h.264 blir filen 5.08gb behöver få ner den ytterligare utan att försämra kvaliten synbart. Vilka reglage kan jag pilla med för att få den att bli mindre?
 4. Letat runt på forumet men hittar inte en tråd som besvarar mitt problem vilket är följande.. Jag har gjort en 10 min. lång film som jag nu vill skicka runt på festivaler, kvalitén måste då alltså vara så pass bra att dom kan blåsa upp den på en bioduk. Filmen är i Apple pro res 1920*1080 och när jag exporterar den som en mov-fil(current settings) blir den 12 gb. Jag vill ha en mindre fil så att jag åtminstone kan bränna den på en dvd. Hur gör jag? Kan jag använda quicktime conversion i fcp och ändra codecen till h264 eller nåt? jag förstår mig inte riktigt på conversion och jag vet inte ens om jag gör rätt i att pilla i den. Tacksam för alla tips.
 5. Jag kan bara säga att vi har snackat med rektorn nu om vad vi tyckte var taskigt. Känns mycket bättre. Andra terminen är redan sjukt rolig. Och jag ångrar inte att jag går här. Man lär sig grymt mycket.
 6. Haha, ja asså anledningen till att det låter lite hårt kan vara för att jag inte haft tid att framföra detta till skolan och diskutera problemen. Irritationen finns fortfarande kvar. Vi ska snackas vid till terminsstarten. Men jag står för kritiken jag framfört tidigare. Nu har inte lump och coma läst specifikt vad jag skrivit men vi har diskuterar detta, vi med andra och alla vi snackat med håller med. Anledningen till att jag inte nämnde om jag ångrar mig är för att jag är en aningens ambivalent. Mycket händer i andra terminen och när jag är klar kanske jag känner att det var värt det. Just nu så vet jag helt enkelt inte. Jag vet bara att det är sjukt mycket pengar, dom har bra rykte och man har bra möjligheter att komma vidare efteråt. Man måste komma ihåg att detta är en grundutbildning och en relativt ny skola. Ställer du skolan i relation till andra så håller den fortfarande en väldigt hög standard. Många andra är mycket sämre och har inte den praktiska inriktningen som SFS. Men jag vill bara att ni som är intresserade ska veta att livet på SFS inte är en dans på rosor. När jag började hade jag inte hört någon kritik alls. Ok, vad som är bra med skolan är grundkonceptet: att du får jobba som i ett riktigt filmteam. Det är skitbra och dom är ganska ensamma om detta koncept, fast det låter så enkelt. Det behövs dock några år till för att det ska kunna utvecklas till något riktigt bra. Jag tror det är bra att vi elever kritiserar dom för det verkar som dom fått alldeles för lite av det( Vilket säkert beror på hela kompis-relations-grejjen jag nämnde tidigare) MEN Jag tror fortfarande detta är ett bra första steg. BTW Moviedirector88 syftar på thesis filmerna när han pratar om alla kortfilmer som har gjorts. Det är alltså inte vi i första terminen som har gjort dom utan andra termins eleverna. Men om man är framåt som moviedirector så kan man ofta hjälpa till på deras filmer. Vilket är grymt bra. Jag ursäktar för att jag är en aning ostrukturerad och disträ. Är det något, fråga bara. Alla som börjar i februari, ska bli roligt att träffa er. Ni är varmt välkomna.
 7. Innan jag började på SFS hade jag inte hört något dåligt om skolan så dags för lite kritik. Är för trött för att gå in allt för djupt. *Skolans organisation är den sämsta jag mött på. Ingen har koll på något. Man blir ofta kring skjutsad "fråga honom, fråga henne" Och ens arbete kan bli förstört eller ta enorm tid att genomföra pga tex. Skolan förser dig med en sladd som har varit trasig i två månader men ingen har tagit tummen ur och slängt den. Eller datorerna är överbelastade med skit så det finns inget utrymme att jobba på om du inte köper en extern hårddisk. Eller du får veta kl elva på kvällen innan att vi har en extra lektion kl tio imorgonbitti. När alla de här irritationsmomenten staplar sig börjar man bli frustrerad utav h****te. * Vissa lärare är så måna om skolans rykte att de lägger sig i, i alldeles för hög grad, och gör stora kreativa beslut i filmer utan att regissören eller producenten eller någon annan för den delen har något att säga till om. Tex vårt drama, då fick jag höra som anledning till att vissa beslut gjordes var pga "viktiga industrimänniskor kommer på den festivaldagen då denna film visas." * Sisa kritiken jag har som inte alla andra håller med mig om är(eftersom de tycker det bara är chill och najs med lärare som röker på och blir bästa kompis med en.) Lärarkåren är alldeles för laid back. i de allra extremaste avseendet att det finns ingen lärar-elev relation utan istället vill alla vara kompis med varann. ÄR ute och krökar och röker på med eleverna. Ofta talas det gott om skolan och dom säger ofta "vi är som en enda stor familj" Ok, lugnt för mig var bff men när lärarna pratar skit med eleverna om andra elever. Vilka filmer de gillar och inte gillar och ner i mer privata träsk så skapas en enorm otrygghet, vilket sabbar den kreativa miljön i månt och mycket. Sen så är lärarna fruktansvärt kunniga men joddlar allt för ofta iväg i sidospår som är oväsentliga eller så namedroppar dom australienska doldisar i industrin som de också är polare med eller när man har en workshop så sätter dom på en dokumentär och that's it. När inte elev-lärare relationen funkar blir det också mycket svårare att framföra kritik, för lärarna är fortfarande väldigt snälla människor och som sagt vill vara vän med en. Vi är många nu som inför nästa termin ska framföra vår kritik till rektorn på skolan. Det finns fler saker att kritisera skolan för. Det som är bra är att du kommer ut med en egen film. Du har tillgång till bra utrustning och om du anser dig ha tid så kan du göra dina egna rullar med skolans utrustning. Men det är fortfarande enormt mycket pengar. Australien är dessutom dyrare att leva i. Det var allt! ha de helballt i snön. piiz
 8. precis vad jag tänkte med! Absolut, ska jag göra, om jag bara kan få tummen ur och fixa ett nummer. Jag löser det snarast. ALLA som vill bo ca 5-6 pers, utegym, pool( med vattenfall), aboriginer i källaren och en liten kängrupark räck upp en hand. så löser vi det här.
 9. Jag är redan här. SÅ det är bara vi som ska ordna ihop en bra tid. Vi kanske ska försöka med den 12:e? Då har lump kommit med. Piiz

 10. Sure thing. Har redan kontakt med moviedirector88. När kommer du ner? Jag reser på söndag, landar på eftermiddagen den 8:e

 11. Tja, tråkigt angående boendet där. Men om du vill fixa något delat boende så ska vi som sagt träffas och försöka lösa det. Hör jättegärna av dig. Ciao

 12. Njaa redfern är ganska trevligt. vad jag har sett, men det är inte det snobbigaste området. Vill lägga till kanske den viktigaste siten för boendesökande gumtree.com.au. Asbra. Lump, moviedir., och jag skall träffas på något sätt innan 16e alla som vill joina hör av er. Man måste bo på hostel ett tag. Det är nog oundvikligt. Men det hade varit grymt bra att ha boende tills man börjar så man slipper tänka på det.
 13. Tja, ar i Sydney nu. Och ar intresserad av att fixa boende sa snart som mojligt. Enklast hade varit om De som ska borja vill traffas nogonstans ganska snart? Sa blir saker och ting gjort. Var pa skolan idag och det verkar underbart! Tjaoo hor av er snarast. Piiz
×
×
 • Create New...