Gå till innehåll

Rävjägarn

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Personlig information

Utmärkelser för Rävjägarn

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Ja, det måste vara en Bolex. Kolla här så borde du kunna ta reda på vilken modell, åtminstone om du har en bättre bild att tillgå än den där lilla: http://www.bolexcollector.com/
  2. Jag köpte 16 rullar dubbelåttafilm, K40, som hade bäst före 1981. Jag märkte i princip inget av de 30 åren. Varken kornig eller dålig i färgen. Filmen hade förvarats svalt.
  3. Kamerna läser av filmkänsligheten med hjälp av s.k. notchar. Läs mer här: http://super8wiki.com/index.php/Super_8_Cartridge_Notch_Ruler Vissa kameror klarar bara 40/25 ASA (tungsten/dagsljus), men de flesta tar åtminstone 160/100 ASA. Den lägre siffran indikerar känsligheten med dagsljusfiltret inkopplat. Om du inte förstår, googla. /G
  4. Ja, jag använde ett wratten-85-filter och färgerna blev mkt bra. Som jag skriver ovan, är det möjligt att filmen drar lite åt blått, men det är häpnadsväckandde att den inte påverkats mer, den är trots allt 29 år för gammal. Nu antar jag att kylförvaringen har hjälpt till en hel del. men ändå. Jag köpte filmerna på vinst och förlust och är mäkta belåten/imponerad.
  5. Hej, jag köpte för en tid sedan några rullar Kodachrome dubbel-åttafilm och jag testfilmade två rullar med en gammal Bolex B8L. Bäst före-datumet var angivet till 1980 på förpackningen och filmerna har förvarats svalt. Döm om min förvåning när jag fick tillbaka filmerna och insåg att det var mycket lite som skiljer dem från ny film. Min projektor är USEL och jag kan helt enkelt inte säga så mycket om kvalitén. Möjligtvis är bilderna lite blåa, jag säger möjligtvis. Skärpan kommer och går ibland, men om detta beror på kameran eller projektorn, skall jag låta vara osagt. Jag skall låta scanna in filmen, för att bättre kunna bedömma resultatet.
  6. jag har köpt ett par rullar från http://www.bluecinetech.co.uk/ inkl framkallning. med frakt blir det nog aningens billigare. Hur kvalitén är vet jag inte, ej heller vilket labb de använder.
×
×
  • Skapa nytt...