Gå till innehåll

Cavalera

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Allt postat av Cavalera

  1. Jag håller på med en liten sportfilm och skulle vilja göra en blinkande text. Hade tänkt ha ett blinkande R uppe i hörnet som "repris-grej" Nån som vet hur man gör? Jag har provat med strob-effekten, men av nån anledning så blir alla snabba rörelser så pixliga då. Finns det nåt annat sätt?
  2. Säkert en skitenkel fråga för er proffs: Jag har en jävla massa klipp på min timeline som jag vill sammanfoga till ett enda. Nån som vet hur man gör? Jag kör Premiere pro.
  3. [citat=chilly_schrimp]tror du? ;)[/citat] Misstänkte det.
  4. [citat=chilly_schrimp]Det beror på vilken DivX-version du använder men generellt så finns det en massa olika inställningar när du väljer komprimeringstyp/grad/bitrate m.m. Detta gör att det kan bli väldigt svårt att veta vilken inställning som är bäst. På saiten Doom9.org finns de flesta, jag vågar säga alla, verktyg och codecs du behöver för att komprimera en film. Ladda hem den här bitrateuträknaren till att börja med: http://www.doom9.org/Soft21/Calcs/BBC_v1.2.zip Jag skulle dock rekommender att du använder Xvid istället för DivX men det beror mer på personliga skäl än att jag kan säga att den ena är bättre eller sämre. I Xvid kan du välja hur hög kvalitet du vill ha och slippper då hålla på och tjafsa med bitrate. Ofta kan det vara en hel vetenskap att få kompimeringen dit man vill. Ska man bara trycka ihop filmen till vettig storlek utan att bekymmra sig om tex hur många CD-skivor den ska få plats på, så blir det iaf lite enklare. Lycka till![/citat] Eric??
  5. Jag håller på att rendera och komprimera en film. Försöker göra om filmen till divx men det blir så jävla "pixligt" Och så vill jag ju inte ha det. Nån som har nån lösning på problemet?
  6. [citat=orange]Det beror helt enkelt på att du har för högt. Hade/har samma problem i en del klipp jag gjort och det var bara och sänka ljudet :)[/citat] tack och åter tack. Helt rätt. Efter lite trixande lyckades jag få ner ljudet utan att det märktes för mycket och nu är spraket borta. Ha det bäst!!!
  7. [citat=Ronnie]Sprakar ljudet när du kör ut till Microsoft DV Avi eller när du kör ut till något mer komprimerat format? Sprakar ljudet hela tiden eller bara vid vissa tillfällen?[/citat] Det blir så i AVI, mpeg2 och SVCD. Har inte komprimerat till nåt annat. Ljudet sprakar i "toppar" eller hur jag ska uttrycka mig. Vid starka och höga ljud.
  8. [citat=Wilhelm]Jag har också haft trubbel med det... med premiere 6,5. Men när jag väljer rendera filen med 44.1kHz ljud, så försvinner spraket.[/citat] vad har du valt för format? avi eller?
  9. [citat=Lukas]jag har samma problem. När ljudet blir högt eller "starkt" så börjar det bara spraka.[/citat] precis. Så jävla jobbigt. Har du alltid haft det problemet eller är det precis nyligen? Funderar på att skaffa pro 1.5 för att se om jag kan slippa problemet på så sätt. Får se om nån här kommer med nån bra lösning först.
  10. Hej. Jag har precis renderat min första film i premiere pro 7.0. Jag har provat att exportera till avi, mpeg2 och svcd med samma problem: Nämligen att ljudet sprakar. Så fruktansvärt irriterande. I "oredigerat läge" är ljudet "sprakfritt" precis som det ska va. Kan inte komma på vad felet är. Snälla hjälp mig!! Börjar få lite bråttom.
×
×
  • Skapa nytt...