Jump to content

dreJJan

Members
 • Posts

  12
 • Joined

dreJJan's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Tjenare! Kamera: Panasonic HDC-SD200 Mjukvara: Sony Vegas Pro 9.0 Jag prövade igår att rendera ut min 4m 29s långa film, först ut till .wmv, 6,4mbps 1440x1080 (miss av mig) 23,976(IVTC Film) fps; vilket resulterade i en 216 mb stor fil, vilken gick felfritt att spela upp med VLC. Sedan prövade jag med .avi, 1920x1080, 23,976(IVTC Film), progressive scan, Sony YUV Codec; vilket resulterade i en 24,9 Gb (!!!) stor fil som inte kunde spelas upp med VLC eller något annat program. Eller det gick, men det stod att filen var 10 sek lång :S Dessa var presets som jag justerade något, men i stort sett original. Vad är det ultimata valet av filformat? .wmv är ju bra i det här fallet, men jag hade nästan räknat med lite mindre kvalitétsförlust än vad det är. Vilket format är det ultimata, kanske i kombination med någon codec? När jag redigerar DV-film kör jag Panasonic DV codec. Jag redigerar AVCHD filerna (.TMS) direkt i Vegas. Tack för svar fortast möjligt, jobbet ska levereras imorgon fredag! :)
 2. Tror tyvärr inte det. Sitter i Sony Vegas 8, har även Abobe Premiere Pro CS4 men vet inte riktigt hur det fungerar än.. Men i Vegas har jag inte hittat någon sådan lösning, utan får istället rendera ut det till t.ex. .wmv och sedan konvertera, och sedan bränna ut. Vet dock inte om mpeg2 finns, men det skall kollas upp! Redigering: Kunde rendera ut till Mpeg 2, men funkar det för alla dvd spelare? Blir det någon kvalitétsändring när man först renderar ut till .wmv/.avi, och sedan till dvd, eller går det lika bra, fast det är lite mer pyssel? Det positiva med detta är ju att jag får ut filmen i mwv eller avi med en gång, istället för att rendera ut två gånger om jag hade velat få ut den i wmv också.
 3. Hejsan! Vet inte om jag hamnade i rätt kategori, men om det nu vart knepigt, var snälla och fixa det admins :) Till ämnet, jag har fått en beställning på en videoredigering från en liten "konsert" från en kyrka, där en kille filmat. Materialet kommer efter klippning och redigering ligga på en ca 60 minuter. Frågan är bara vilka skivor jag ska köpa? Edit: Skall väl tilläggas att jag är ute efter så billiga, men ändå bra skivor som möjligt. Får nämligen betala skivorna själv, och kan därför tänkas köpa ett 100-pack eller något liknande! Sedan har jag en annan liten fråga nu när jag ändå passar på. Vad kan 60 minuter dv-film sluta på för storlek om jag renderar ut det till .AVI alternativt .WMV ? Använder WinAVI Video Converter till att konvertera till ifo vub och bop, och Nero Startsmart till att bränna. Skall kanske även tilläggas att jag är ny inom ämnet :)
 4. Hejsan! Nu är det så att jag införskaffat en mini-dv kamera, närmare bestämt Panasonic NV-GS90. Var uppe i Vemdalen och filmade lite i veckan som gått, och nu har jag kommit hem för att redigera detta i Sony Vegas. Har fört över filmerna i WinDV-1.2.3 via firewire, och nu undrar jag lite över renderingen. Vad ska jag ha för inställningar för att få ut den bästa kvalitén till den normalaste storleken. Vi tar t.ex. Forum-THAT, en snowboard film. Den är ca 40 minuter lång och på ca 700 mb. Den har en bithastighet på 111 kb/s, mått: 656x496, mer vet jag ej, men det kanske hjälper lite på traven. Jag har fått ihop en liten film på ca 8 minuter från resan, och lite snabbt uträknat, om jag jämför med Forum filmen, borde min film ligga på ca 140 Mb. Ska jag rendera ut den okomprimerad, för att sedan komprimera den i något annat pogram som t.ex. Magic_Video_Converter_8.0.2.18 , (såg det i en youtube guide), eller hur ska jag göra? Ge mig era tips och trixs, de är till stor hjälp! Har även hört talas om något som kallas "deinterlace" tror jag, så att strecken som bildas försvinner. vad är detta och hur går jag till väga? Nu har jag prövat att rendera ut en liten snutt på 18 sekunder i uncompressed, för att sedan använda Magic video converter med inställningarna XviD-9600kbps, Mp3-256kbps, den oredigerade från vegas blev på 764 Mb, efter att jag använt magic video converter och converterat till samma filtyp .avi, vart den 13 mb. hjälp, är som ni nog förstått ej så insatt i ämnet!
 5. Tack så mycket, det programmet var perfekt! Inget lagg, både ljud och bild flöt på perfekt, enkelt och smidigt, litet, ja jag kan hålla på i evighet. Den satt som den skulle helt enkelt =) Tack så mycket! =P
 6. Nu är det så att jag ska föra över filmerna från min kamera till datorn. Jag har köpt ett firewire kort och sladd till, och kopplat in, och allt det fungerar som det ska. Kameran jag använder mig av är en Panasonic NV-GS90. Vilket pogram ska jag använda mig av, hur gör jag i det etc. Försökte mig nyss själv på det med Sony Vegas 7, men ljudet hackade och kvalitén blev inte den bästa. Där tog jag Capture Video/DV... Tacksam för svar fortast möjligt!
 7. Vilken är bäst av dessa?: Canon Videokamera MD255 http://www.webhallen.com/prod.php?id=84835 Panasonic DV Kamera NV-GS90 http://www.webhallen.com/prod.php?id=85891 ...för att filma snowboard (till mesta del) med. Såg även att denna fanns på Media Markt, som jag ska till på fredag och kolla efter lite kameror. Canon FS100 http://server6.starwebb.se/~plusfotose/Shop/Index.php?sArtId=402000 Är denna bättre än NV-GS90? När jag kollade på den sistnämnda på youtube såg det riktigt bra ut, eller ja, jämfört med det priset, och zoomen var riktigt nice! Finns Canon FS100 för runt 2000, ska jag på fredag då slå till? Det lutar mest åt Panasonicen, NV-GS90, men jag är fortfarande öppen för mer tips! Men i helgen blir det troligtvis så att jag beställer(om man inte ska vänta till mellandagsrean iofs?), så fortsätt tipsa!
 8. Ser inte ut som någon filtergänga om man tittar på denna bilden iaf: http://www.panasonic.com.pl/photo/hires/NV-GS90_4.jpg Och jag hittade inget om inbyggda filter heller, ska leta lite till, men det ser inte ljust ut.
 9. Vad är filtergänga? :P hur ser man om det är inbyggt gråfilter? förlåt för min okunnighet, men är som sagt helt ny inom ämnet:P
 10. Den där ser bra ut =) Antar jag iaf, vet ju inte vad jag ska leta efter egentligen men :P Men denna kan man inte ta stillbilder med va? Finns det någon anslutning så att man kan redigera på datorn i program som Sony Vegas etc.? Är dålig på att läsa specifikationerna/produkt-beskrivningarna. Men en extern micingång är inget krav, då i de flesta fallen ljudet inte ens är med i snowboard filmer. Så den inbyggda micen borde duga! Fortsätt leta allihopa! =)
 11. Att tillägga är väl att jag ska redigera materialet jag filmat sen på datorn i Sony vegas etc, så det vore bra om kameran hade någon anslutning till datorn via t.ex. USB eller liknande.
 12. Tjenare, nu har jag blivit medlem här för att förhoppningsvis få lite hjälp. Det är så att jag ska upp till fjällen i vinter ett par gånger, och år efter år har jag funderat på om det inte vore lite roligt att filma det hela. Och nu har jag lite pengar över, så jag undrar om ni kan hjälpa mig hitta den bästa kameran inom prisområdet. Det blir lite som en extra grejj, en liten julklapp till mig själv =) Den får kosta runt 2 000, inte mer än 2 400. Eftersom jag ska filma snowboard åkning utomhus, men också miljön inomhus, är ljuskänsligheten en beroende faktor. Men det avgör ni, jag är helt ny inom området, äger inte varken en kamera eller videokamera sen gamla dar, utan detta blir min första. Berätta vad ni tror är bäst. http://www.webhallen.com/prod.php?id=84835&ref=Prisjakt Där är en jag tittat på, men ge gärna lite feedback på varför den är dålig etc. Vad ska man leta efter när man ska använda kameran i mitt syfte? Ge tips! =) Tack på förhand!
×
×
 • Create New...