Jump to content

Riktmikrofon filmkamera


KDA
 Share

Recommended Posts

Jag har fått tag på en gammal filmkamera Beaulieu 5008-s, med en tillhörande riktmik Sennheiser. Jag undrar om det finns någon adapter för att kunna använda denna till min XL2a.

 

Kan ingenting om filmkameror! Kommer att kränga denna filmkamera så småningom. Det finns XLR kontakter på mikrofonen med tre stift precis som på XL2an men kontakterna på miken är betydligt mindre dimension på. kanske finns det någon slags adapter?? eller kanske funkar inte miken till XL2an alls??

 

Hoppas det finns någon som kan mycket om filmkameror här på forumet.

 

Mvh KDA

Link to comment
Share on other sites

Är det inte mest en fråga om en XL2?

 

Hursomhelst är det en väldigt gammal mikrofon, kan de vara av samma kvalitet man får idag?

 

Dessutom är frekvensomfånget på en Super8 kamera inget att hurra för (vid ljudinspelning) så jag kan tänka mig att den mikrofonen inte är något att ha till moderna inspelningar.

 

Om du ska ha kameran servad så ska du kontakta bjorn.andersson@brevet.nu , det är en Beaulieu specialist som får Super8 kameror från hela världen för reparation och service.

Link to comment
Share on other sites

Tackar för svaret! Jo de kan så vara att den här frågan kanske hade gått hem bättre under videoteknik. Men då kanske jag ska försöka sälja filmkameran? med en massa utrustning till.

 

Flera mikrofoner, och massa grejer som jag inte har en aning om vad det är. undrar hur mycket den är värd? om den är värd något? kanske för en samlare? allting i bra skick! sätter väl ut en annons så småningom!

 

KDA

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

dessa mikrofoner är ofta grymma. jag köpte en sankyo för 50 spänn, tog micken, slängde kameran, och har sedan använt den till hur många semiprofessionella produktioner som helst. de är inte lika krispa som nya och svindyra mickar såklart men de ger ett rent ljud och är sjukt riktade, vilket är trevligt när man inte vill ha en massa skit med på bandet.

 

kolla bakomfilmen (interview with...) på http://www.dollypictures.se/ralph/ som är inspelad med denna mick. ej mixad dock så det bullrar en del. rolig film för övrigt också tycker jag.

 

/mattias

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...