Jump to content

Bilden kommer inte med efter rendering


bärran

Recommended Posts

Jag har gjort ett bildspel med stillbilder som är ca 50 minuter långt. Varje bild visas i sex sekunder. Efter renderingen så "försvinner" de flesta bilderna. Jag har använt effekt controll för att storleksförändra varje bild. I stället för bilden blir det ett svart eller grönt fält. Adobe Premier Pro är redigeringsprogrammet. Har det att göra med datorns kapacitet eller...?

Bärran

Link to comment
Share on other sites

Det där är en känd bug i Premiere Pro. Premiere Pro 1.0 är värre än 1.5.

 

Lösningen, som fungerar för det mesta, är att alltid använda bilder i .PSD- eller .TGA-format. Om du inte behöver rendera tidslinjen för pre-view så gör det inte. Renderar man tidslinjen innan export förvärras problemet.

 

Så, stäng Premiere Pro och töm mappen där dina Preview Files ligger. Var den mappen ligger beror på hur du har dina Scratch-disks konfigurerade. Du behöver bara radera dom preview files som tillhör det project du jobbar med. Mappen heter iaf: Adobe Premiere Pro Preview Files.

 

När du raderat samtliga preview files som tillhör det project du jobbar med skall du öppna Premiere Pro igen. Rendera nu ut bildspelet utan att med hjälp av enter-tangenten rendera tidslinjen och då rendera nya previews. Gå alltså direkt till File > Export > Movie eller File > Export > Adobe Media Encoder.

 

Att använda .PSD och/eller .TGA samt att radera samtliga preview files innan export av materialet hjälper för det mesta mot svarta eller gröna bilder. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...