Jump to content

Animerade menyknappar


lero

Recommended Posts

Jag har gjort en animerad bakgrund som består av en bit AVI, och vill även ha rörlig AVI i knapparna (typ tv-rutor) men problemet är att när jag drar filmen till tv-rutan så ersätts loopen av den länkade filmen. Jag använder encore.

Hur gör man?

Link to comment
Share on other sites

[citat=lero]Jag har gjort en animerad bakgrund som består av en bit AVI, och vill även ha rörlig AVI i knapparna (typ tv-rutor) men problemet är att när jag drar filmen till tv-rutan så ersätts loopen av den länkade filmen. Jag använder encore.

Hur gör man?[/citat]

Jag vet inte vad du menar med "drar filmen till tv-rutan" men dra en Chapter Point från en Timeline direkt till en meny så fungerar det. Det finns även flera sätt att göra det på.

Link to comment
Share on other sites

Jag har alltså gjort en bakgrund som jag loopar, och på den lagt "radiant video button" och där lagt en loop på 25sek av den film som är detta kapitel. Problemet är att när jag drar den hela filmen för att länka till knappen, ersätts filmen i video button av den.

Link to comment
Share on other sites

Om du vill visa film i videoknappar så finns det flera alternativ. All video som visas i dessa knappar kommer från den timeline och kapitel du pekar till. Om du vill att filmen skall spelas upp från ett annat ställe än från det kapitel den pekar till skall du använda dig av en Poster Frame på timelinen.

 

Du kan även lägga till loopen i din .avi-fil vilket görs i ett videoredigeringsprogram eller kompositionsprogram, typ After Effects, vilket är det enklaste och bästa sättet tycker jag. Då är menyn klar och man behöver endast lägga till knappar.

 

Man kan alltså inte få en videoknapp att spela upp film från timeline 1 och samtidigt ha knappen pekande på att den skall spela upp film från timeline 2 när man väljer den på den färdiga DVD'n.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...