Jump to content

Lätt som en plätt med Mac och iLife05


bjornwahlsten

Recommended Posts

Prenumererade under flera på den engelska tidskriften Computer Video i sökande efter en bra videoredigeringslösning. Det blev DV-Raptor och MediaStudio Pro. Har senare testat Pinacle. Generellt sett har det alltid funnits tekniska problem med dessa program. Nu har jag en 20” iMac G5 med Final Cut Pro HD och DVD Studio Pro. Vad jag ville berätta är att jag hade två timmar video på Vieo8-band från en tjänsteresa till Kap Verde-öarna. Det var för16 år sedan. Hög tid att redigera altså! Final Cut Pro HD ville ha DV-tidkod när jag försökte importera från Video8 kameran. Testade därför att redigera med iLife05, som levereras gratis med varje Mac. Inga problem med importen! I redigeringsprogrammet finns integrerat koppling till iTunes, för att hantera ljud, koppling till iPhoto, för att stoppa in stillbilder. Med Ken Burns-effekt får man mjula rörelse i stillbilder – imponerande! När redigeringen är klar trycker man på iDVD knappen. Sedan är det bara att markera på tidslinjen de kapitel man vill ha. Slutligen väljer man i programmet iDVD vilka bakgrundsbilden man vill har för att ge ett proffsigare intryck. Hur kan det vara så okomplicerat att redigera?

Link to comment
Share on other sites

Du glömde göra originalsoundtrack i GarageBand... :)

Det är fantastiskt bra att Apple skickar med iLife gratis med varje mac.

 

Skall man jobba proffisionellt, så uppgraderar man bara de program man behöver. Varje program i iLife har ju en storebror...

 

Goooooooooooo Apple!

 

OK, jag är en fanboy ;)

 

EDIT: Naturligtvis kan du tanka in material i Final Cut Pro utan tidskod. Stäng bara av device control (Non controllable device), sedan trycker du play på bandaren/kameran och trycker på "Capture Now" knappen i log and capture-fönstret. När du är klar så trycker du bara på ESC, så slutar intankningen.

Link to comment
Share on other sites

Jag switch för ca 1månad sedan. Det skojiga med Mac är att man kommer igång med en gång utan en massa strul. Ska fixa mig FCexpress nu med.

 

Kenner man sen att det inte räcker är det bara att betala mellanskilnaden +200 - 300 kronor. För att graddera upp till FCP. Med andra ord losar inget. Sen att burkarna precis rasa i pris med lite nya moddeler är ju bara kul.

 

Go Apple!!

Link to comment
Share on other sites

EDIT: Naturligtvis kan du tanka in material i Final Cut Pro utan tidskod. Stäng bara av device control (Non controllable device), sedan trycker du play på bandaren/kameran och trycker på "Capture Now" knappen i log and capture-fönstret. När du är klar så trycker du bara på ESC, så slutar intankningen.[/citat]

 

Testade "Non controllable device" - fungerade naturligtvis perfekt. Nackdelen var att jag behövde titta till bruksanvisningen. Det var just det som var så facinerande att kunna fixa till en DVD på nolltid med iLife05, utan att ens behöva läsa i Hjälp.

Link to comment
Share on other sites

[citat=bjornwahlsten]

Testade "Non controllable device" - fungerade naturligtvis perfekt. Nackdelen var att jag behövde titta till bruksanvisningen. Det var just det som var så facinerande att kunna fixa till en DVD på nolltid med iLife05, utan att ens behöva läsa i Hjälp.[/citat]

 

Jag säger det igen - Apple äger alla. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...