Jump to content

katrineberg folkhögskola?


darko

Recommended Posts

  • 5 years later...

Jag gick just ut från Katrineberg och är väldigt nöjd med deras utbildning. Efter två intensiva år på skolan, med väldigt mycket praktisk filmproduktion känner man sig helt klart redo att gå vidare i branschen. Jag och mina klasskamrater flyttade till Göteborg och startade genast upp bolaget Everyone We Know. Vi har nu ett kontor på Camera Center/Gothenburg Film Studios. Det hade aldrig hänt utan Katrinebergs Folkhögskola. Två elever som gick året över mig startade också ett bolag (Fish and Elephant) och sitter vägg i vägg med oss på GFS. Två klasskompisar till mig gick vidare till filmarbetarutbildningen i Trollhättan och är idag ute på praktik på långfilmer. Bland tidigare elever finns det allt från personer som försörjer sig som inspelningsassistenter och ljudtekniker till regissörer och producenter.

 

Lärarna Thomas och Anna är väldigt lyhörda, ser till elevernas behov och anpassar undervisningen därefter. De tar också in några gästföreläsare från branschen varje termin. Oavsett om du är ute efter att bli ljudtekniker, ljussättare, regissör eller fotograf kommer du ha möjlighet att utvecklas på Katrineberg - så länge du själv är ambitiös och har en drivkraft.

 

I tvåan hade vi även lektioner med teaterläraren/regissören/skådespelarcoachen Elisabeth Sevholt en gång i veckan. Under höstterminen fick vi också sitta med och observera under teaterelevernas lektioner - dvs titta på hur Elisabeth regisserade dem för att sedan diskutera olika tekniker och ställa frågor.

 

Filmlinjen har flyttat till nya lokaler och nyligen köpt in ny utrustning och håller på att styra upp sina redigeringsstationer ordentligt. På skolan finns idag 5 redigeringsstationer (Avid, Adobe Premiere CS4 och snack om att skaffa en Mac med Final Cut). I kameraväg har de bland annat en Canon 7D, Sony EX1, JVC HDV, HWX panasonic, DVX panasonic, PD150 och en 16mm-kamera.

 

Jepp, så ser det ut på Katrineberg just nu i alla fall.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...