Jump to content

Windows Movie Maker-videofångstproblem


Mållgan
 Share

Recommended Posts

Jag provar Windows Movie Maker men det stökar till sig redan vid videofångsten från Canon MV20-videokameran (via firewirekortet). Fångsten startar från kameran men man ser att den avslutas redan vid 3 kb trots att videokameran fortsätter att spela upp. I videofångsfönstret spelas filmen inte alls upp utan en diffus suddig stillbild, föreställande videofilmens första ruta(or?) visas upp. Jag har valt alernativet att filmen ska sparas på hårddisk och Inställningen "Hög kvalitet". Det blir samma problem om jag väljer att filmen ska sparas som en DV-AVI.fil.

Det blir ingen skillnad om jag stänger av Norton-brandväggen. Jag har också uppdaterat Windows XP från Microsoft som ska rätta till ett problem som kan uppkomma med firewireanslutningen när SP2 har installerats.

Någon som kan tänka sig vad som är felet?

Link to comment
Share on other sites

men jag provade nu att videofånga från min nya Panasonic NV-GS55 och då gick det smärtfritt. Märkligt att inte min "gamla" Canon MV-20 fungerar "in till" Movie Maker när den fungerar med Pinnacle Studio 8.0. Jag installerar tills vidare inte det program som Du tipsade om (som tydligen ska möjliggöra videofångst till AVI-filer. Jag vill videofånga och skapa wmv-filer som lagras på hårddisken för vidare redigering i Movie Maker.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...