Jump to content

problem med filformat i Premiere


gimpy

Recommended Posts

jag började för ett tag sedan med mitt projektarbete, där jag skulle klippa ihop en video av en serie, problemet var bara att jag upptäkte att fil formatet "duel audio" inte är kompatibelt med premiere, så jag fixade samma filer på avi format. men det funkade ändå inte, nu hade jag ljud men ingen bild. jag har suttit hela dagen och försökt fixa det, jag har provat konvertera filerna till mpeg, men det hackade så mycket att det inte gick att göra något åt det. min fråga är nu denna, finns det några plugins eller codecs till premiere som gör att man kan arbeta med dom filerna.

MVH\\gimpy

Link to comment
Share on other sites

Misstänker starkt att du menade Dual Stereo, dvs stereo uppdelat på två separata filer?

I så fall så är det ju bara att lägga filerna var & en för sig i timeline, Premiere själv kan ganska lätt synca upp dom mot varandra.

Eller menade du direkt från film-filen? Har sett formatet Split Stereo i film förut, men inte arbetat i det. Dom gånger jag kommit i kontakt med det har bara varit som valmöjlighet för VCD.

Annars har jag använt Dual för att kunna arbeta med stereofiler som två vitt skilda ljud när jag tagit exempelvis ljudeffekter med olika positioner/inställningar.

 

Hur ser originalfilerna ut??

Link to comment
Share on other sites

dom filer jag arbetar med just nu är av avi format. dom andra filerna jag nämnde förut, är inte säker på vad dom heter, men i dom ligger två audio spår, ett med japansk tal och en med engelska, men dom blir det felmedelande när jag importerar. därför vore det bra om man kunde få avi filerna att fungera. har provat med en mängd avi\mpeg converters, men resultatet blir bara att det hackar som fan. några ideer?

MVH\\gimpy

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...