Jump to content

Ett bättre distributions avtal och en bättre sätt att få spridning på din film


Tony Hultqvist

Recommended Posts

Hej där Voodoo film folket.

 

Jag har satt upp en webbtjänst som gör et möjligt för att er alla att distribuera eran film direkt till biografer, institutioner, föreningar eller privatpersoner som gör filmvisningar.

Filmerna som distribueras i systemet encodar filmer individuellt så varje evenemang kommer ha en egen kopia som endast dessa är ägare för och får visa under visningstillfället.

 

Biljetter genereras automatiskt i systemet så att privatpersonerna som vill se screeningen får qr koder på varsin individuell biljett som eventhållarna scannar antingen visa sin webbkamera eller sin mobilkamera för att bekräfta att biljetten inte varit använd tidigare eller är en riktig biljett. Detta är för att hålla hemma biovisningarna med så mkt säkerhet så man vet vilka personer som kommer till ens event. Man kan säga att det är ett biodistributionssystem byggt på airbnb logik.

 

Du som filmskapare delar revenues direkt med eventhållaren så inga mellanhänder rör dina pengar för filmvisningen. Det finns även ett break even funtion för eventhållarna så om de inte har nått upp till de såla stolarna de har i biografen så återbetalas pengarna till de som köpt biljetterna dagen då eventet inte blir av eller om det då blir inställt. Det är för att skydda biograferna eller eventhållarna från att gå back när det vill göra en visning på en independent film som alltid har varit ett problem för biograferna från att våga ta in en film som just inte har ett stort distributionsbolag bakom sig.

 

Vi öppnar dörrarna för screenings den 15:de november.

 

Att lägga upp en film är enkelt och smidigt, det ända du kommer behöva är alla uppgifter om de som är medverkande, synopsis och ett paypal konto.

 

Har ni frågor om hur ni gör eller andra funderingar tveka inte på att kontakta oss på info@cinetopia.cc

 

Webbtjänsten heter Cinetopia och har fått stöd genom Media(Europe loves cinema) och Norden nordic culture fund.

 

Cinetopia: A film festival by the crowd, for the crowd

 

Hoppas jag kommer få se några av era verk och att ni gillar plattformen. Detta är något jag byggt nu i 8 månader och jag hoppas detta ska underlätta för er filmskapare att nå ut med era fantastiska filmer.

cinetopia_big.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...