Jump to content

Filmföreningar i Sverige - många fördelar för filmintresserade!


Solglitter

Recommended Posts

Runt omkring i Sverige finns det ett antal filmklubbar där man kan bli medlem (priset för att gå med varierar från klubb till klubb – kolla detta med respektive förening).

 

Kolla in klubbarna/föreningarna via SFV:s hemsida vilken av dem som ligger närmast där du bor. Skulle det vara så att du inte hittar en klubb nära platsen där du bor - varför inte starta en helt egen förening med dina vänner? SFV hjälper och stöttar dig om du vill dra igång en förening.

 

Det som är superbra med att vara medlem i en förening är att de har olika träffar, kurser, filmkvällar och annat matnyttigt som rör filmproduktion. Man lär sig nya saker samtidigt som det finns andra personer som också har samma intresse som en själv och ska man spela in en film är det ju större möjligheter att kunna få ihop ett team.

 

Det finns också mer eller mindre möjligheter (är lite olika från klubb till klubb) att låna utrustning till sin filminspelning – vilket ju i sig är en stor fördel!

 

Kolla in de föreningar som finns på:

Filmklubbar | Sveriges Film- och Videoförbund

 

Och som sagt: är det så att du inte hittar en förening i närheten av där du bor – kolla med dina kompisar om ni inte kan starta en helt ny filmförening tillsammans!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...