Jump to content

Potterthon - En Pågående Video-serie.


jmalmsten

Recommended Posts

Heliga spaghettimonster, det här var inte igår det!

 

Potterthon 1 Thumb-voodoo.jpg Potterthon 2 Thumb-voodoo.jpg Potterthon 3 Thumb-raw 2-voodoo.jpg Potterthon4-thumb-voodoo.jpg

 

Episoder:

 

Potterthon på bloggen

Potterthon på Blip.TV

 

 

 

Beskrivning:

Vi börjar med Potterthon och ser hur det slutar. Malmsten och hans rumskamrat, den vilsekomne ninjan, mr Yamamoto råkar ut för diverse filmrelaterade äventyr. En videoserie som tappade kontrollen.

 

Bakgrund:

 

Efter flera års inaktivitet på forumet tänkte jag resa mitt fula anlete igen och visa upp ett projekt jag hållit på med ett tag. Detta kom sig av att jag efter Marianne-inspelningen och Filmstar/BiggerBoat-skribent-tiden kände kraftig filmar-abstinens. Men jag hade inget projekt på lager som jag kunde slänga ihop i den takten jag var ute efter. Så dök sista Harry Potter upp på bion. Då insåg jag två saker: 1: jag hade bara sett del fyra, och 2: Jag skulle kunna göra ett marathon av videorecensioner.

 

Ehm. Host host. Marathon var väl dock till att suga i, förståss. För efter slutet av första videon hade jag satt in ett mönster av allt mer invecklat efterarbete. Så det som skulle tagit ungefär ett par veckor totalt för hela marathonet är nu uppe i drygt en månad per film. Förhoppningsvis inte till det sämre.

 

Tanken var att göra videorecensioner som inte är som alla andra. Inget sittande framför webkameror, inget synk-ljud alls och med lite skumma början och slut.

 

Lagom till ep 4 gjorde jag iordning ett konto på blip.tv för uppladdning av dessa episoder och mer därtill sen. Varför blip.tv? Därför att man kan få reklamintäkter där. Och jag är en gniden jävel (aka fattig)! §e

 

Teknik:

 

  • Pre-Produktion - Manus: Celtx. Hjärnan.
  • Produktion - Bild: Det är än så länge filmat med Canon 7D med Tamron 18-270mm och Tokina 11-16mm. Vid det laget jag blir klar så kan det förändras. Ljud: Zoom H4n och diverse ljudbibliotek.
  • Postproduktion - klippning/ljud: Premiere Pro CS5. Animationer: Flash. Compositing: After Effects CS5

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...