Jump to content

5.1


wiberg

Recommended Posts

tjena tjena.

 

jo, det är ju så att ibland sänds vissa filmer/serier i 5.1 ljud. och min fråga är om det är möjligt att på nått sätt spela in ljudet och få det i 5.1 i datorn. alltså på nått sätt koppla in digitalteveboxen till datorn. för boxen har ju en digital utgång. problemet är väl kanske att spela in och få det i 5.1.

 

nån som kanske har svar på min fråga???

 

//morsning

Link to comment
Share on other sites

Hur du hade tänkt att koppla in boxen i datorn och lyckas få med 5.1 ljudet har jag ingen aning om. För att olyckligtvis så tror jag att du kommer få vanligt stereo format ändå. Men för att kunna spela in alla 6 (5.1) kanaler och fortfarande behålla det som en 5.1 fil måste du spela in det med ett program som kan spela in AC3 filer.

Link to comment
Share on other sites

Jodå, Går alldeles utmärkt, men du får mixa det själv :-)

Faktum är att det oftast är lättast & att rekomendera att spela in surroundspår i mono för att kunna kontrollera mixen bättre, undantaget om man har en schysst naturlig reverbering eller en riktigt ärketuff åkning man verkligen vill ha äkta med tidsförskjutning & hela skiten precis som i verkligheten!

Man kan krasst säga att mixa surround är precis som att mixa stereo, bara mer :-)

Link to comment
Share on other sites

[citat=DJ-Night]Men för att kunna spela in alla 6 (5.1) kanaler och fortfarande behålla det som en 5.1 fil måste du spela in det med ett program som kan spela in AC3 filer.[/citat]

 

Nej,. AC3 behövs inte förrens man ska pränta ljudet på skiva eller spela upp det i dvd-spelare, det finns ett alldeles utmärkt okomprimerat format som heter Wave 5.1 som är exakt samma sak som Wave Broadcast men med sex kanaler istället för dom vanliga två :-)

Går dessutom att lägga upp dom sex kanalerna i tre stereospår istället & mixa därifrån, det är så jag arbetat i flera år när jag fortfarande hade min AX-44:a!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...