Jump to content

Custom vitbalansering på 550D?


Mattihp

Recommended Posts

Jag är helt ny på det här med DSLR-filmning och kör med en 550D med Magic Lantern. En sak som jag alltid fann jättelätt med videokameror var att hålla fram ett papper framför kameran och trycka på AWB så var vitbalanseringen klar.

 

Men när jag skall vitbalansera med min Canon EOS 550D så känner jag mig som en idiot. Är det meningen att man i videoläget i rätt ljus skall fota ett vitt papper, sedan gå till Custom White Balance och välja bilden med papperet? Eller finns det ett helt annat sätt? Gillar inte riktigt att använda förinställda nivåer; men med Magic Lantern finns det ju åtminstone några som fungerar helt ok..

Link to comment
Share on other sites

Eftersom det aldrig varit meningen att 550D skulle vara en videokamera så fungerar den inte som det heller. Ställa in vitbalans gör jag genom genom att välja tungsten inomhus, cloudy/sunshine utomhus eller vad det nu är för ljussituation. Ingen automatiserad vitbalans nånstans. Magic Lantern gillar jag väldigt mycket, ändra värmen tills jag är nöjd, inget krångligare än så och jag har bättre kontroll än någon annan automatisk process.

 

/T

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...