Jump to content

copyright kostnad


amazon

Recommended Posts

hej

 

är väldigt nyfiken på vad det kostar att ha en känd låt med i en film, t.e.x att ha med en Green day eller queen låt. vad prisen ligger på. Samt om man kan använda gamla klassiska låtar gratis, eftersom copyright lagen går ut 70 år efter artistens död om jag inte minns fel

 

tack på förhand

Link to comment
Share on other sites

Det varierar beroende på filmens typ, %-av filmen som ljudläggs, hur den ska visas, musikförlag och en massa andra faktorer. Och det är inte säkert att rättighetsinnehavaren vill att du använder musiken alls. Mycket info finns i juridikdelen av forumet. Bl.a. om klassiska låtar. Man får ta i beaktning att det gäller att ha koll på vem som spelat in också. Ta en titt i juridikdelen som sagt.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det finns många webbplatser där du kan hitta upphovsrättsligt fritt och offentliga bilder. Denna post har några av de bästa platser jag har hittat eller hjälpt studenter att hitta. Det finns många andra där ute göra en sökning för dig själv och låt mig veta om du hittar en riktig vinnare!

 

Kom ihåg, material (kartor, fotografier, diagram, digitala bilder, rapporter, böcker, etc.) skapade av anställda i den federala regeringen under arbetstid är för allmänheten (inte upphovsrättsligt skyddade)-det är därför de flesta av webbplatserna nedan är regeringens webbplatser.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...