Jump to content

Adobe Encore, bildproblem


kusk

Recommended Posts

Jaja men ok, hoppas jag kan få lite hjälp här.

Sökte lite på forumet och google men vet inte riktigt vad jag ska söka efter :D.

 

jag exporterar mina klipp från premiere (6.5) och använder filtyp Microsoft AVI och "Compressor" Microsoft windows media video 9.

 

klippet ska vara svart i början, låt säga 5 sekunder och det är det när jag kollar det i direkt som .avi. men när jag importerat det till encore och kör en preview så tar encore bilden som ligger på 6 sekunder och lägger från 0-6 sekunder. alltså får jag ingen svart början utan encore fyller ut alla "tomrum". den trycker ihop allt så att det inte finns några tomrum i filmen fast "orginalet" är allt som det ska, alltså svart mellan 0-5 sekunder. Det är ett av mina problem.

Andra problemet är att när jag använder bilder av format .psd och gör en film på samma sätt som ovan. samma problem här nästan. Vissa bilder visas i den tid jag angivit och vissa visas bara 60% av den tid jag anget. Exempel: bild1 ska visas i 5 sekunder men visas i 2 sekunder, men bild2 som också den ska visas i 5 sekunder visas då i 8 sekunder. sedan fortsätter det som det ska till kanske bild23 och samma procedur repeteras.

Tredje problemet är att texten jag skrivit i Premiere i "title designer" visas helt normalt i .avi filmen men så fort jag importerar den till encore så blir det genast strul. man ser hela texten i ungefär 0.5 sekund av 2 sekunder sedan försvinner färg och lite annat och endast texturerna till bokstäverna syns, dock inte i full kvalitet. Texten fungerar när den har en film som bakrund men så fort det är en bild blir det konstigt.

Encore ska väl helt enkelt bara lägga ta emot filmerna som jag vill och konvetera den till önskade format och inte börja gå in i filmerna och "sabotera"?

Slutsats då. jag skulle väl säga att encore och bilderna inte går ihop då encore värkligen vill sabba det för mig så fort det gäller bilder. som vanlig .avi film fungerar det men när jag ska göra en dvd i encore så kommer dessa små men iritterande fel.

kanske vanligt fel eller något nytt men lite hjälp vore uppsaktat då jag nu suttit dag och natt för att försöka lösa detta. funderar på om det kan ligga i att jag sparar filmen i just microsoft AVI. jaja hoppas jag inte klyddar ihop allt.

Link to comment
Share on other sites

Jag har iof inte arbetat i programmet själv, men funderar endå på, varför kör du i Windows Media-format?

Jag har haft problem med det där själv, så jag klurar på om det inte kanske kan bli bättre resultat om du komprimerar den i vanlig DV?

Testa att komprimera den till Microsoft DV AVI istället & se vad som händer, det är väl vad jag kan komma på så här just nu :-)

Link to comment
Share on other sites

dåså...så klart direkt efter jag skrivit ett inlägg här så ska allt plötsligt ordna sig. jag ändrade format då jag exorterade klippen så nu är allt guld igen :D. det är klipp från en vanlig stillbildskamera och tänkte då att jag inte behövde köra fullt på kvaliteten i och med att den inte är i samma klass som från en billig dv-kamera. men nu är allt löst. tackar för svaret

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...