Jump to content

Seriös film....


spagaten

Recommended Posts

Hej alla filmälskare, jag ska försöka att fatta mig kort: Min utrustning är följande:

 

Canon HV-20, Canon HV-30. Wide-Converter WD-H43 0,7#/ Extern mikrofon: Röde NTG-2+gummiupphängd mikrofonhållare / Sennheiser EW112-P G2-C, Trådlös mygga ME2 + kameramottag./ Samt 2 st stativ: Velbon C-600.

 

På min fritid så klättrar jag, och för ca 2 år sedan så fick jag mitt filmintresse vilket jag tycker är jättekul och intressant. Jag har gjort ca 6 stycken filmer som handlar om klättring, en del av dessa är utlaggda på You Tube. Resultatet har jag märkt blir bäst när man filmar en klättrare med två kameror, nedifrån och uppifrån, hängande i ett rep. När man sedan klipper ihop filmen så blir det mer intressant för betraktaren. Nu till mina undringar/frågår:

 

Hänger jag i ett rep kanske mellan 10-20 meter från klättraren när jag filmar så är det väldigt svårt att få stadiga bilder när jag zoomar in när klättraren ex lägger in en kil i berget etc etc. Har varit inne på Scandinavian Photo och tittat på denna "rigg" http://scandinavianphoto.org/product/item.aspx?iid=4015441

På denna "rigg" kan jag bl.a montera fjärrstyrning av zoomen via LANC-ingången. Hade detta fungerat på mina Canonkameror så hade jag kunnat få ett resultat som jag varit nöjd med, men det finns ingen ingång för LANCE på mina kameror.

 

Nu till frågan. Jag vill göra en seriös DVD-film om klättring i Sverige, räknar med en period på 2 till 4 år innan den är färdig, det färdiga resultatet är tänkt att läggas ut i klättergym etc. Börjar fatta att mina kameror inte är tillräckligt "proffsiga" för detta ändamål, eller! trots att jag är supernöjd med HV 20/30, bildkvaliten är suberb. så frågan är nu vilken kamera jag ska köpa som håller måttet för mitt projekt.

 

Tanken isf är att köpa 1 st kamera, och då av samma märke med tanke på vitbalans etc, men vilken! Funkar det att filma med min HV-30 tillsammans med en proffsigare kamera!

 

Jag är lite villrådig, och skulle villja ha tips & råd från er som har lite mer erfarenhet än jag, en sak är säker jag brinner för mitt projekt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...