Jump to content

filmskolor runtom i världen?


iPaul

Recommended Posts

Tja! hoppas jag kan få lite hjälp här med ett litet problem... jag söker efter en bra filmskola som jag kanske skulle kunna komma in på. Antingen i stockholm eller någonstans i som Usa, Australien, Asien (om kurserna är på engelska då) eller liknande. Bästa vore om dom var CSN-berättigade också eller vad det kallas. tacksam för svar!

Link to comment
Share on other sites

Hejsan, äntligen ett ämne jag har koll på.

 

På sfi.se (svenska filminstitutet) finns under filmfakta- filmlänkar listat en hel del filmskolor i Sverige och runt om i världen.

 

Annars så tycker jag att du ska kolla in cilect.org som har i stort sett varje seriös (större) filmskola i världen listad som medlem.

 

Fördelen är att även SFI är medlem i cilect, SFI räknas som en branchorganisation och eftersom att dom är medlemmar borde dom också kunna rekommendera de andra medlems skolorna.

 

Ett av kraven för att få en skola studiemedels berättigad från CSN är den kan rekommenderas av en svensk "branch organisation".

 

Alternativt ska skolan ha godkänd ackreditering, det kommer du inte att stöta på i första hand.

 

Måste också nämna att ovanstående gäller YRKESUTBILDNINGAR, Universitet och Högskolor är betydligt lättare att få studiemedelberättigade.

 

På filmmaker.com kan du läsa recensioner på hundratals skolor, för studenter av studenter.

 

Ska ge dig lite tips också;

 

Har du pengar så kommer du in på "Los Angeles Film School", verkar hyfsat trevligt och du undervisas av några av de största i branschen. Dyrt som fan men enligt tidigare elever kan det vara värt. Du får inte pengar av CSN för den här. Ett starkt + är dock att du får behålla rättigheterna på alla dina filmer, ganska sällsynt. Känns aningens för lätt att komma in, tåls att klura på.

 

Har du talang eller en förbannat stor tur så kommer du in på "London national school of film and television". Tar in cirka 6 elever till varje MA kurs, överkomlig undervisningskostnad och kommer att vara CSN berättigad (håller själv på och tjafsar om det nu - just in case).

 

Lycka till, hoppas du hittar nått som passar dig =)

Link to comment
Share on other sites

Europas två bästa är nog den i London och den i Lodz(tror ja) i Polen, där Roman Polanski bland annat studerade. Däremot kan jag säga att båda dessa skolor har terminsavgifter på runt 150-200 000 spänn, o då är det tre terminer per år.... i minst 2 år.. så det är väääldigt mycket pengar o glöm att CSN täcker det. lån, pappa betalar eller väldigt hårt arbetande innan. Men vilket det än blir lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...