Jump to content

Kopiera DV-cam -> vanlig dv via Fw


Luzer

Recommended Posts

Jag har en film som jag tryckt ut på dv-cam men vill kopiera över det till ett band i vanlig dv. Jag har en Pd-150 och en Canon xm2´a. Går det att koppla ihop dom med fw rakt av och kopiera? Och om det gör det, finns det sådana kablar, alltså 4 pin -> 4 pin ? Eller måste jag köra analogt om jag vill gå direkt. Kan ju alltid dra över det till datorn via fw och sedan fw igen till den andra kameran men meckar inte mer än jag behöver känner jag.

Link to comment
Share on other sites

Det går att koppla ihop me firewire.. dv-ut från xm2 till dv-in på Sonyn... har aldrig gjort så dock och vet ju inte om xm2 kan spela upp riktig DV, och om det i så fall blir bra resultat när du rec:ar... enda garanterade ä väl o gå genom datorn, eller en särskild bandare..

Link to comment
Share on other sites

Grejen e ju att dv-in och ut är ju samma kontakt på båda kamerorna, men så fort man playar på ena så kanske den fattar att infon skall gå från den kameran till andra. Jag är bara rädd att jag får nån jobbig loop som pajjar båda kamerorna. Eftersom du kan styra kameran via fw om du kopplar till datorn, så kanske kamerorna tror att dom kan styra varandra på nåt vänster. Eller what the heck...låter ju idiotiskt nu när jag skriver det. Får väl chansa...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...