Jump to content

Exportera i Premiere 6.0/Pro


Hane

Recommended Posts

TJena allesamman..

 

Det är som så att jag och några polare har genom åren klippt lite olika surf och skejtfilmer och dom finns nu på lite olika ställen.. typ vhs band, dv band och en del i datorn....

 

Jag har inga problem med att få in alla filmer på datorn men vad jag undrar är kan man med antingen premiere 6.0 eller pro (har båda) exportera till ett schysst t.ex. divx eller xvid format så man kan lägga upp dom på nätet??

 

Jag har exporterat en del filmer med "cleaner 5 ez" som jag fick med 6.0:an.. men jag tycker både mpeg och quicktime blir mest skit.. Nån kanske kan hjälpa mig med vilka inställningar som funkar bra eller om det finns nån billig/gratis plugin som kan styra upp kvaliten på filmerna??

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle välja mellan DivX eller Xvid för att jag själv tycker att det är lättast. Det fungerar även bra om man vill lägga upp dom på nätet.

 

Det du behöver tänka på är att filmerna som ska upp på nätet kanske inte ska vara allt för stora men då bli istället problemet att kvaliteten blir lidande.

Mindre filer = sämre kvalitet. Detta har du säkert sett själv om du har laddat hem småklipp eller dyl.

 

Det kan alltså bli en svår balansgång men hur som helst så behöver du först ladda hem de codecs som du har tänkt använda (alla codecs du vill ha finns på doom9.org). Där kan jag även tipsa om en bitrateuträknare som är användbar. I den kan du direkt se vilken bitrate du ska ha för att få en önskad filstorlek eller tvärtom.

 

Slutsatsen är att man få prova sig fram

 

Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...