Gå till innehåll

Att spela in dialog?


Recommended Posts

Hur fungerar det egentligen, räcker det med att man har en shotgun mick t ex Röde NTG-2 som man då får rikta mellan skådespelarna, eller blir det svårt? Ska man investera i två st kanske? Hur blir resultatet om man använder en stereomick istället, blir man besviken på ljudet och upptäcker att man får med en massa omgivningsljud då?

 

Funderar på köpa en Röde NTG-2 mick, men skulle vara tacksam om någon vänlig själ skulle kunna svara på mina funderingar! :)

Länk till kommentar
Share on other sites

Svårt å svårt, det beror ju på ganska många orsaker. Bildutsnittet, omgivning, skådespelare och hur sceneriet ser ut etc. Och du ska inte rikta en shotgun mik mellan skådespelarna då tappar du ju lite av dom båda två, om miken däremot inte är så kraftigt riktad så kan man ibland ta ett "mellanläge" vid en 2-bild tex. Men det hör man också direkt om man tappar någon. Gör man det får man ju pendla mellan skådespelarna. Och det funkar ju så länge de inte hugger i varandras repliker. Om de måste göra det och båda är i bild samtidigt så finns det ju inte så mycket att göra än att backa och ta ett mellanläge.

 

Du tar inte upp synkdialog i stereo, anledningen är just att man inte vill höra dialogen i stereo. Och de gånger du vill bredda dialogen så lägger du på rum efteråt.

 

Börja med att köpa en mik, sen om du vill kunna spela in vissa ljud i stereo, tex atmosfärer eller vissa effekter så kan du ju alltid köpa en likadan mik till senare.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...