Jump to content

Mixer till ljud?


Appugno

Recommended Posts

Hej!

Jag håller på med en film som ska spelas in mestadels på platser där det praktiskt taget är omöjligt att få tag på fast ström. Tänkte försöka fixa ljuset med "skogsarbetarslyktor" genom ett lakan, men ljudet däremot. Jag hade tänkt att köra ljudet till kameran via en mixer, eftersom att det är flera personer med i scenerna. Men hyur gör man? Går minimixers som man kan köpa i musikaffärer på batteri? Finns det någon annan metod som är bättre?

 

Mvh Klas Z

Link to comment
Share on other sites

När man spelar in ljud bör man försöka minimera antalet mikrofoner eftersom det blir väldigt svårt att mixa i efterhand (ljudet rör sig relativt långsamt och det är svårt att få allt i fas).

 

Detta gäller om personerna som pratar står nära varandra. Försök då använda en mick som du växelvis riktar om den som talar. Jag skulle också rekomendera dig att spela in ljudet på DAT eller minidisc. Bra kvalitet och lätt för ljudkillen att placera sig precis där han anser sig behöva.

Link to comment
Share on other sites

Dat är ju jävligt bra, då man kan separera alla kanalerna och mixa det i efterhand. Men om du kör minidisc kan du ju ha en minidisk per mikrofon. Det funkar ju också bra. Om du kör allt genom en mixer så kan du ju bara ändra de separata volymerna innan du börjar filma. Sen har du ju bara en volym som gäller för alla mickar, då kan det ju bli jävligt jobbigt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...