Jump to content

Panoramafilming?


bulten

Recommended Posts

har nu ordnat med 2 xm2or och började då fundera på om man kan göra några panoramaklipp. eftersom jag kan få bilden att se precis likadana ut när jag kör manuellt så tänkte jag att de borde inte vara helt omöjligt att få till det om man ställer kamerorna på stativ så dom står i samma höjd osv. så borde man väl kunna klippa ihopp bildenra i after effects sedan och få ett någorlunda hyffsat resultat? är det nån som har testat eller kan komma me tips så skriv! alla försölag och tips är välkomna :)

Link to comment
Share on other sites

Jag såg en konstig film (konstfilm var det nog eftersom det var på ett konstmuseum) som var filmad på det sättet. Den hette "El hombre con la bolsa" (mannen med resväskan) om nu någon skulle vilja se den. Den är alldeles för lång och tråkig, men tekniken är ju intressant. Och ja, det ger hyfsat resultat så länge allt man filmar är på ungefär samma avstånd från kameran, eftersom man måste rikta in kamerorna mot det man filmar.

Enklast är det om allt är långt bort från kameran. Kommer vissa föremål närmare så blir de "uppbrutna" p.g.a. parallaxförskjutningen. (I denna film så brydde dig sig inte om problemet, utan lät det vara en del av stilen.)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...