Jump to content

simonj

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Haha, jag förstår inte riktigt varför du förklarar dom här grejerna som ingen riktigt frågar om, och faktiskt inte har något att göra med vad jag frågade om: Vem som kan tänkas vara intresserad av en 16mm projektor. Har i alla fall fått en del intressenter, så känns i alla fall inte omöjligt att den får ett nytt hem om inte så fasligt länge.
 2. Ja det är ju lite din åsikt Bosse. Jag använde t ex projektorn för att experimentera med att rita på och klippa i film, du vet för skojs skull.
 3. Tänkte höra mig för lite, jag sitter på en 16mm projektor som jag köpte för ett par år sedan, la ut den idag för försäljning men gissar att trycket inte är superstort. Men vore kul om den kom till användning någonstans, så om någon har en aning om någon eller några som håller på med sånt här så sprid gärna ordet. Känns som det är så sällsynt att "hårdvara" av det här slaget dyker upp i Sverige, så vet inte riktigt vart jag kan hitta de som skulle kunna vara intresserade! :-)
 4. Ja, jag hittade vad jag skulle tillslut, det var helt enkelt leader film jag skulle ha.
 5. Hej Voodoo film, Jobbar på ett projekt där vi behöver få tag på super 8 film, vi kommer inte att använda den för att filma och framkalla, utan filmen kan alltså vara antingen oframkallad men använd, eller framkallad utan någon märkbar bild på. Jag vet inte riktigt vart jag ska leta eller om detta ens kan finnas någonstans. Känns bara onödigt att betala 300kr för film som man lyfter ut och förstör, nästan lite plågsamt. Jag har tidigare fått tag på "dummy rolls" till 16mm som jag använde för att pröva laddningen av en K3, men inte hittat något liknande för 8mm. Alla tips är väldigt uppsk
 6. "frilansjournalist främst men har börjat få in mer uppdrag som ska publiceras på webben. Nu behöver jag även kunna producera videoreportage för webbpublicering och undrar vad jag behöver för kamera för att göra videoklipp för webben med bra kvalitet." Och du länkar en kamera för 300.000kr? Haha, härligt! :D Ska inte vara en sån person som klagar på andra och inte gör bättre själv, men Surrhumlan, vad har du för budget att jobba med? Viktigt för dig är att du köper en kamera som har möjlighet för extern mikrofon, för ljudet är minst lika viktigt som bilden om du ska jobba med intervjuv
 7. Ja, det lutar väl åt en HV30, var lite lockad av hårddiskinspelning dock, men det är nog fånigt, om man kollar på HG20, som är en HG21 med 60gb istället för 120gb, så kostar den ju lika mycket som en HV30, så jag antar att HV30 borde ha vassast teknik. (de 4000kr extra verkar ju vara för de 60gb extra alltså) Kommer vänta några dagar innan jag köper en, om någon har något att tillägga, eller lite tid över och är kunnig inom ämnet, ta gärna en titt på http://www.cyberphoto.se/compare_videokam.php?tekniska_artnr[1]=HV30&tekniska_artnr[2]=HG21&num_of_articles=2&comparepage=yes
 8. Tack för svaret, nä, använde cyberphoto för att det är lätt att se specifikationerna där, skulle aldrig köpa utan att kolla prisjakt först. :) Vet du om det är nån större skillnad i optiken/kvaliten mellan HG20/21 och HV30? Sen det där med 35mm adaptrar, var köper man sådana, har letat lite men inte hittat något.
 9. Hejsan, antar att det här är den mest återkommande frågan här, men here it goes: Jag går i tankarna om att köpa en videokamera och har lite frågor och funderingar. Jag är väldigt ny när det gäller just kameror och hårdvaran runt, har jobbat en del med redigering av HD-video dock. Kollar efter en kamera som ska kunna leverera bra kvalite och HD-video men samtidigt vara hyfsat kompakt och lätt. Det jag vill undvika är en kamera som bara duger för att ta lite semestervideo med, utan jag vill kunna använda den här för att ta video med bra kvalitet som håller i semi-professionella sammanhang.
×
×
 • Create New...