Gå till innehåll

Synvillan

Medlemmar
  • Inlägg

    23
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Trollhättan
  • Yrke/titel
    Inget inom film.
  • Namn
    Jocke

Filmskapande

  • Utrustning
    Canon HV30
  • Intressen
    Film & Foto

Utmärkelser för Synvillan

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Uppdatera DirectX kanske är aktuellt. Men frågan är vilken.. http://www.microsoft.com/downloads/en/resultsForProduct.aspx?displaylang=en&productID=9C954C37-1ED1-4846-8A7D-85FC422D1388 http://www.microsoft.com/games/en-US/aboutGFW/pages/directx.aspx Jag har DirectX 9.0c på burken.
  2. Jag har rippat en del klipp från youtube och klippt ihop i Pinnacle12. Bilden ser helt ok ut i tidslinjen men blir helt grön i exporten. Det spelar ingen roll om jag ska lägga det på dvd eller som filformat. Upptäckte även nu till min förvåning att även när jag ska lägga till effekt (vilken som) så är det grönt i uppvisningsrutan. Ska även understrykas att dem 2 sista rippade klippen från youtube (av 15) är inte gröna. Jag har uppdaterat grafikkortet (NVIDIA GeForce 8600 GT) och jag har systemuppdaterat för Windows XP. Skulle vara väldigt tacksam för all hjälp man kan få, då detta är akut. Detta klipp ska visas för över 100 personer imorgon, så förstå hur korta naglar man har (",) Tack på förhand
  3. Nu har jag äntligen lyckats få till en bättre slowmotion i Pinnacle 12. Inte den bästa. Men bättre än det senaste exemplet. Ändrade i kameran (Rec/In Setup) från HDV (PF25) till HDV. Projektformatet ändrade jag till PAL bredbild, 720 x 576, 25 bilder/sek 16:9, sammanflätande.
  4. Max! - Vad menar du med felinställning. Kan du ge mig ett exempel som kan tänkas? - Menar du om jag gör det i Premiere eller något annat program så skull det vara mindre sannolikhet att det uppstår? - Som jag jag sa tidigare att jag upptäckte "GPU-accelerationen avstängd". Kan det ha något sammanhängande? - Finns det någon inställning i kameran som jag borde ställa in för att det ska underlätta? Jocke
  5. Förmodar att det är du Kenneth som lagt upp filmen du länkar till på Vimeo. Nice. Men att det ska vara en sån vetenskap för att spela upp lite film i slowmotion är ju inte klokt. Jag ska göra mitt bästa. Jag är ganska enveten hobby fotograf. Jag såg tidigare att det stod "GPU-accelerationen avstängd" i pinnacle. Jag googlade lite. Men blev inte mer klokare ändå. Vad betyder det? Är det allvarligt? Jocke
  6. Det är mellan 10% - 30% i filmen. Jag har nu provat på 50% och det är precis samma slags lagg. Skulle det kunna bero på prestandan i datorn eller är jag helt ute och cyklar då?
  7. Vad kommer det sig att laggar så mycket när jag spelar i slowmotion? Är redigeringsprogramet överhängande som i detta fall med pinnacle 12? Tack på förhand.
  8. Jag pular och donar. Just nu bränner jag ett test till DVD. Återkommer.
  9. 1. Provade HDV 1080p25 och det bli tyvär detsamma. 2. Kameran är redan ställd på 1080i. "Setup Play/Out Setup - comp.out 1080i" Alternativ är 576i. Ska jag prova det också tro? 3. Jag antar det. Lite osäker hur du menar. Men kolla länken kan du se både strecket och bild av filmsnutt hur dassig den är. http://i179.photobucket.com/albums/w315/kill_the_noobs/hockey.jpg Det laggar betydligt mer i Cs3 än i pinnacle. Vad kan det bero på då tro?
  10. Vilket jag gjort. Med HDV capture. Fortfarande grå blurriga bilden. Blir någorlunda bättre med Auto levels. Men jag vill ju ha så nära originalet som möjligt.
  11. Börjar med fråga om vad jag ska välja mellen dessa.. http://i179.photobucket.com/albums/w315/kill_the_noobs/premiere1.jpg
  12. Det är kanske inte är någon idè ens att försöka sig på att få nån någorlunda bild i pinnacle. Utan försköka sig på att att lära sig cs3 istället. Tänkte börja från basic (pinnacle). Synd att man inte är lika haj på Cs3 Premiere som man är på Cs3 Photoshop. Men är det lika bra verktyg som Photoshop är i sin genre så är det bara öva, öva och öva. Men åter till pinnacle. I kameran (rec/in setup) så har jag ställt in den på HDV (PF25) vilket får mig att tro att den ska vara på HD 1280x720/25p. Alltså i min tro progressivt. Men det gick jag bet på tydligen. Men om projektformatet inte ska vara det så vad bör den vara på då? Nu ska jag ge mig på cs3 så det är nog stor risk att det dyker upp mer ??? på vägen. Men det har klarnat upp en del tack vare dig (",)
  13. Tack Rogge. Antar att du grundar dessa frågor på nåt mer proffsigare program än pinnacle som tex cs3 och sony vegas. Men det är pinnacle som jag har gått på i första hand. Men i min tro ska det väl inte ha nån större betydelse. Dessa svar är grundat på pinnacle. 1. Sverige (Inet med svensk manual) 2. Med firewire (Om jag förstod frågan rätt) 3. Dv (det går bara att välja mellan Dv och MPEG) 4. HD 1280x720/25p 5. Se ovan 6. Dem jag har provat är: Windows, Avi, MPEG4 och Real Media. Med olika varianter på förinställningar som jag har provat många olika.. Kommer inte ihåg exakt vilka. 7. Fileld Order? Nu är vi på ett främmande område (",) 8. Pinnacle bränner. Ska även kolla cs3 och vegas. Snällt av dig att ta dig tid (",)
×
×
  • Skapa nytt...