Gå till innehåll

massemus

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Utmärkelser för massemus

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hejsan, och tack för att ni tar er tid att läsa mitt "problem" Här kommer de regler som SVemo skickat till mig. Jag har inte skrivit under ngt avtal gällande filmer, utan bara en ackredetering. """"4 § Film- och TV-rättigheter vid tävling Samtliga rättigheter till film-, radio-, video- och televisionsupptagning, i sin vidaste bemärkelse, från tävlingar av till förbundet anslutna föreningar eller sådan utomstående arrangör som har förbundets sanktion, tillkommer uteslutande förbundet när denna rätt inte är förbehållen FIM eller UEM. Förbundets medgivande och tillstånd fordras för att arrangör själv skall utöva rätten eller i sin tur upplåta densamma.""""" )  ”Mediapass” ger inte rättighet att uppta rörliga bilder utan för detta krävs särskilt avtal med SVEMO. (För mer information kontakta SVEMO:s Informationsansvarige Stefan Lang stefan.lang@svemo.se, 011-23 10 97. SVEMO ber att kostnadsfritt, från den media personal som fotograferar få 2 st bilder (högupplösta) från Motocross SM aktuell säsong. SVEMO erhåller därmed också rätten att använda dessa i/på diverse trycksaker och på http://www.svemo.se i syfte att på olika sätt marknadsföra och informera om Svenska Motorcykel-, och Snöskoterförbundet. (I de fall möjlighet ges namnges fotograf.) Stort tack på förhand för Ert samarbete och förståelse, väl mött på årets motocrosstävlingar! Peter Isgren samt SVEMO Motocrossektion Eftersom jag aldrig skrivit på ngt avtal, kan de väl inte kräva att jag skall skicka mina filmer gratis till dem för att de skall använda detta på sin hemsida svemo.se för och med kommersiellt bruk.
  2. Filmar en del Motocross, och de Svenska Mästerskapet ägs av Svenska Motorcykel Förbundet SVEMO. Enligt deras "lagbok" skrivs det att : Alla rörliga bilder, filmer som görs under "deras mästerskap" ägs av SVEMO. Nu är det så här att SVEMO skickat mail till mig och de måste få alla filmer av mig utan ersättning, just för att de äger serien!! Jag har alla mina filmer på internet, en populär Motocross sida där besökarna/förare kan se filmerna åter och åter igen dagarna efter avslutad racehelg. Måste jag skicka "embedde code" från filmerna till SVEMO, är det deras rätt att kräva detta? Jag har Ackredetering för film & foto under deras tävlingar. Är jag tvungen att skicka filmerna till dem så de kan använda dem på deras egna hemsida http://www.svemo.se?? Detta låter inte rimligt, och dessutom har de sagt att de skall kontakta advokat om jag inte skickar alla koderna så de kan nyttja mina filmer.
  3. massemus

    Vilken kamera ???

    Har hittat en Sony FX7 HDV begagnad på blocket för 20000, är det bra köp, bra val ??
  4. Hejsan, Skall köpa en videokamera HDV och sitter i träsket och vet inte vilken som är bäst !! Har max 20000 i potten, och skall göra lite intervjuer samt action filmning motocross utomhus .. Har tittat på den nya Sony Videokamera HVR-HD1000E är den helt kass, eller vad tror ni ? Skall man satsa på ngn begagnad till liknande pengar, och i så fall vilken modell.. Tacksam.
×
×
  • Skapa nytt...