Jump to content

AbbeLabbe92

Members
 • Content Count

  281
 • Joined

 • Days Won

  1

Posts posted by AbbeLabbe92

 1. uppenbarligen så stöds inte filformatet i vegas, tror inte det gör det i Vegas pro heller (dock aldrig testat med xvid).

  Men det enklaste skulle väl vara om du kunde koda om filerna i ett annat program till ett annat format. det finns väl en del gratis program som skulle klara det, sök på google (har inget såhär på rak arm, kanske nån annan här har?)

   

  Albin

 2. har inte så mycket o säga men något jag tänkte på (förutom att Benknäckar Bengan var grymmt töntig!) var ljudet. Försök att hålla en jämnare nivå på ljudeffekter och musik, jag täänker specielt där runt 3 minuter o framåt.

  Vad händer vid 3:55??? musiken blir typ jätte hög i nån sekund, fick nog nästan tinituss :p

   

  ps. det fanns oxå några klipp ni hade bristande vitbalans

   

  /Albin

 3. vid inställningarna för ditt ljudspår på vänster sida om timelinen finns det en liten röd "sol". Klicka på den och klicka i "Automatic .... nånting (kolla screenshot)"

  klicka sedan en gång på volymmätaren vid samma ställe för det valda ljudspåret. Du kommer du få fram en linje över hela ljudspåret där du kan placera ut punkter genom att ex. högerklicka på linjen och sedan "Add point". dessa punkter kan du sedan dra, flytta, ta bort ...

   

  -tips en sån här linje kan du oxå få fram för ex. slomotion för videos, panning för ljud, fading för film och bla bla bla.

   

  -- en sak till, så dålig är faktiskt inte sonys hjälp! har hjälp mig flera gånger.

   

  / Albin

  vegasvol.jpg

 4. Om man tar det från början..

  Jag ställde in Properties på:

   

  "HDV 1080-50i (1440x1080; 25,000 fps)"

   

  Renderade med:

   

  "Sony AVC(.mp4, .m2ts, .avc)"

   

   

  Bilden blir bra men det hackar något hemskt..

   

  Testade också med samma Properties som ovan

  Och renderade med:

   

  "Main concept AVC-AAP(.mp4)"

   

  Stora fyrkanter i bilden man ser inte vad som är vad..

   

  Vad gör jag för fel?

   

   

   

  Mvh M

  du har pm

 5. Hej!

  Vet någon om man kan få en spegelvänd bild, som filmats med en adapter, rätt väg i sony vegas? Jag använder sony vegas movie studio 9.

   

  H Daniel

  vet inte hur det är i movie studio (tror det är lika dock). Om du högerklickar på ett klipp på timelinen ska det finnas ett alternativ som heter nått i stil med "Pan and Crop" klicka där o lek dig fram lite.

  Annars har jag för mig det finns färdiga Fx:s för just spegelbild/uppochner.

   

  /Albin

 6. en stillbild har ju bara en bild, varför ska vegas då visa 25? Lägger du dock in en sekunds filmklipp och scrollar in kommer du att se 25 "olika" bilder.

  Nu talar jag för vegas pro 8 (skulle tro det är samma i movie studio oxå), men där har man iaf markeringar och tidkoder på tidslinjen, dessa hjälper dig med att hålla koll på alla frames. Klicka runt lite o scrolla o så så är jag 100 säker på att du kommer fatta efter ett litet tag.

   

  / ALbin

 7. När det gäller digitalteknik och kanske specielt DV/HDV, rendera så lite som möjligt. För varje gång förlorar du kavlitet/information varken du ser det eller inte. Kör du in o ut från programmet flera gånger o lägger på nya effecter får programmet hela tiden mindre information att jobba med för effekterna. Vilket kan resultera i olika fenomen ;) .

   

  angående din fladdrighet vet jag inte men skulle kunna tänka mig att det kanske är interlace som spökar på grund av tappad data kanske? vet faktiskt inte. En lösning är väl att dra ner lite på effekterna tills det inte går att se fladdret längre.

   

   

  HV30 var ett bra val! Själv är jag mycket nöjd med HV20!!! o då ska vi inte tala om röde videomicen! en aldelles utmärkt mic, dock tipsar jag dig starkt att bygga/köpa en boom pole! Jag byggde min för 60kr av ett teleskoskaft från biltema och en dubbelgängad skruv från en järnhandel i jönköping.

  Grymmt nöjd med ljudet man får upp tack vare den boom polen!

   

  / Albin

 8. okej, då ska vi se.

   

  Ditt första problem:

  Har ingen super erfarenhet av att rendera ut tillbaka till band efter redigering, MEN enkelt utryckt, det är ALLTID bra o hålla koll på sina inställningar genom hela arbets prossecen!

  Du säger att ni maskat 4:3 till 16:9, detta betyder ju att du måste fortsätta ha 4:3 inställningar och inte byta till 16:9 då ni igentligen bara "gömt" bort lite bild på 4:3 filmen.

  Men som sagt, viktigt att hålla koll på alla 1: or o 0: or ;)

   

  2

  Jag använder själv en canon HV20 och använder dessa inställningar i vegas pro 8:

  Custom (1440x1080; 25,000 fps), 1,3333 (HDV 1080) aspect ratio, None (progressive scan)

  Progressive scan använder jag bara om jag filamt i Cinema läget, (fejk) progressivt.

  Om filmen sedan ska ut på nätet renderas den ut som mpeg4 1280*720 25fps progressivt.

  Ett exempel på resultat:

   

  Ska du ut med materialet på DVD ska du rendera ut det som Mpeg2 720*576 interlaced eller progressivt. Om du ska tillbaka till HDV band ska du självklart använda samma inställningar som du hade när du importerade materialet.

   

  Vad kan du lära dig

  -Räkna alltid med att tekniken strular antingen mer eller mindre.

  -Att rendera är = tålamod, blir man inte nöjd första gången, do it again. Man måste testa sig fram tills man hittat inställningar som matchar kameran och slutdestinationen för materialet.

   

  / Albin

×
×
 • Create New...