Jump to content

Override

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Ja, jag var nere på Jam musikaffär i Malmö idag och pratade med en mycket inspirerande kille som visste mycket om studio och han rekommenderade firewire, OM man har Texas Instruments-chipset på firewire-porten i maskinen, om det gäller bärbar. Och det har ju jag, som tur är, jag har en HP/Compaq nc8430 (som förövrigt sparkar rumpa i allmänhet). Så nu har jag börjat fundera på en fw-disk istället. Eller, som du sa Max_H, en med båda två anslutningarna. Åh.. alla dessa beslut! :)
 2. Tydligen, så går det, ja: http://www.99.se/503563-post4.html . Det var ju bra det. :) Problemet är att jag misstänkte att seriekopplade fw ju borde sno bandbredd från varandra, vilket jag till viss del fått bekräftat efter vad jag läst, iallafall att det kan ställa till problem i kombination med SP2 till Windows XP. Och eftersom USB2.0 är i princip lika snabbt som FW 400, så borde det räcka gott och väl. Då kan jag dessutom ha disken på USB i vid båda fallen då jag tänkt att använda min fw-port till annat samtidigt; dels till min DV-kamera och dels till det fw-ljudkort för inspelning jag
 3. Ja, då var det ju bara det här med om det finns nåt som liknar firewire-hub i vissa diskar. Om det finns två fw-portar på en extern disk, kan man koppla kameran i den ena av dem då, månntro? Vad är de annars till för?
 4. Okej. Om du vill testa så hade jag varit ytterst tacksam om du delade med dig av resultatet här. :)
 5. Jag hittade den här tråden (http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=13550), och den ger lite mer ljus på mitt problem. Jag antar att min kamera (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=81115) inte är HDV, utan bara DV. Hrm..
 6. Jag funderar på att köpa en extern hårddisk för att hysa all den ohyggliga mängd rådata jag dunkat ner på disk iochmed mitt senaste lilla filmprojekt. Jag använder Adobe Premiere Pro och Capture-funktionen för att få ner datat på disk och kameran använder Mini-DV-band som media. Jag har kört via firewire tidigare och vill gärna fortsätta göra det, men det innebär ett problem om disken också är firewire (har bara en i min maskin, bärbar). Så frågan är; 1. Kan jag använda en disk som är ansluten med USB 2.0 och fortfarande streama direkt ner från kameran till externa disken , typ: Cam(fw)
×
×
 • Create New...