Gå till innehåll

kallemagnusson

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Utmärkelser för kallemagnusson

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Ah. tack för svaren. Jag ringde till Jam där jag köpte den. och tillslut löste vi det. (problemet var att jag hade satt micen på 0 db och inte -10 db, en liten spak på mikrofonen. det skumma är ju att i min värld så är -10 lägre än 0. men icke sa nicke. nu är det löst i alla fall...)
  2. ..kanske också skulle säga att möjligheten att lämna tillbaka mikrofonen till jam och köpa en annan mic eller en digitalporta med intern mic etc (typ zoom h4) säkert fortfarande finns.. tacksam för hjälp som sagt. /k
  3. Hej folks. först: jag är rätt ny kring mycket som har med videoproduktion och ljudproduktion att göra. jag har en canon hv20-kamera och har precis köpt en röde stereo videomic för typ 2000 spänn). det här vill jag göra: spela in akustiska konserter, framförda tex med en gitarr och en sångröst eller ibland lite fler instrument. allt sker i ett vanligt rum eller liknande. jag vill ha ok ljud. behöver inte vara superkvalitet, utan det ska bara låta ok. de flesta kommer lysnna på det genom datorhögtalarna via youtube etc. eftersom jag inte kan så mkt om vad man ska välja för utrustning etc så frågade jag på JAM. de sa att en RÖDE stereomic skulle funka utmärkt. köpte en sådan. tog hem och testade att spela in en vän med hans gitarr. problemet är: ljudet blir alldeles för lågt! även om det låter väldigt bra när man befinner sig i rummet så blir det alldeles för lågt på bandet sen. (jag koppar micen direkt in i kamerans mic-ingång). vi testade att dels ha micen på kameran och filma (då var jag kanske 1-2 meter ifrån honom) och testade också att sätta på stativ och ha den typ 1 meter ifrån. så, hur får jag högre ljud? skulle jag köpt en annan mic? bättre resultat med Zoom H4 eller liknande? det ska också sägas att jag hade ljudnivån på ca -12db på involym på micen. (-40 är min, -12 normalt, 0db max). ska jag höja det? brusar det inte då? använder imovie hd (mac) som videoredigeringsprogram för tillfället. tacksam för all hjälp, ni verkar ha koll på saker här..
×
×
  • Skapa nytt...