Gå till innehåll

Heimann

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Utmärkelser för Heimann

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Det jag tror att du last om kallas CPT (Curricular Practical Training) och ses som en del av den akademiska utbildningen. En snabb titt pa USC's Office of International Service's sida ger: "the internship must be considered an integral part of a student’s degree program". Mycket riktigt galler ocksa att man ska ha uppratthallit F-1 status i minst ett ar. Vad anbetraffar arbetstider sa far man arbeta under CPT max 20 timmar i veckan. Kombinerat med on-campus arbete kan man alltsa arbeta 40 timmar i veckan under pagaende termin. Sista terminen ar det aven mojligt att arbeta fulltid genom CPT. Det ar dock inte helt sant att OPT gar opaverkad av CPT i alla lagen. Du far lov till att gora inte mer an 12 manaders CPT utan att forlora OPT. Om du dock overskrider gransen sa forsvinner all mojlighet till OPT. Lank: USC OIS: http://sait.usc.edu/ois/intl-students/f-1-employment/cpt.aspx
  2. Gott! USC pa ingang? ;) Forlat for att varit franvarande fran Voodoo under en langre period, tillbaks nu! For att svara pa din fraga om SBCC > USC transfer sa ar det ganska vanligt. USC's freshman class ar bara en brakdel av storleken av den slutgiltiga avgangsklassen. Delvis for att USC har en lang tradition av transferstudents men ocksa for att om man later vissa elever lasa pa CC forst och ar jatteselektiva vad det galler Freshmen sa ar det lattare att pusha upp ens ranking. Vad jag forstatt ar det ratt enkelt att fa bra betyg pa dom flesta Community Collegesarna (stavning?). Darfor ar det viktigt att du satsar pa hoga betyg 3.6> skulle jag saga. Kanner en hel del upperclassmen (juniors/seniors) som kommit fran CC och alla hade valdigt bra betyg dar. Val pa USC ar det betydligt svarare att fa bra betyg, vad jag forstatt.
  3. Tja!

    Du skriver i filmskoletråden att CUNY har bra rykte om sig om film och jag kollade på Brooklyns filmer, och det första jag tänkte på var hur bra alla filmer är. Det är ju inga mästerverk, men hur alla filmer är bra. Var ingen som man märkte låg efter.

    Om jag förstår själva CUNY så är det väl en samling av olika city colleges, så därför undrar jag ifall du har hört några mer specifika colleges som är bra.

     

    Hoppas du förstår vad jag menar (är trött då jag har dygnat inför skolan xD)

     

    Ha det gött!

    Fredrik Nilsson

  4. Ska väl gå? Om jag har förstått dig rätt: EXT. PARKBÄNK - DAG En varm junimorgon. A och B sitter på en bänk. Gröna träd. Blå himmel. Vita moln. A Hej. B Hej. Folk promerar förbi, snabbspolat. Blå himmel blir grå, moln. Morgon blir förmiddag, förmiddag blir eftermiddag. Dialogen är nu livligare. A lutar sig närmare B och gestikulerar vilt när han/hon talar. Varför skulle inte det funka? Bara jobbigt för skådespelarna, håll kvar dom i fyra timmar på bänken, snabbspola filmen mellan punkt 1 och 2 i manuset där tid ska passera. Ingen kamerflyttning, ingen ny belysning, ingen ny tagning. Sjukt jävla jobbigt, men genomförbart. Ja? Alternativ två är att mellan punkt A och B i deras dialog visa antingen: Deras skuggor som blir längre eller Solen som rör sig över himlen. Känns som att jag kan ha missförstått, om så är fallet ber jag om ursäkt i förhand.
  5. Okej. Tror att ambassaden missuppfattade din fråga. Du får inte arbeta för arbetets skull. Det finns tre tillfällen när "international students" får lov att arbeta i USA. Under tiden du är enrolled på ett universitet i USA har du två alternativ: On campus employment som betyder typ: jobba i bokaffären, svara i telefonen hos the admissions office etc. Curricular Practical Training (CPT) som är deltidsarbete under terminerna, eller heltid under sommaren, där du får arbeta för betalning, men... "the internship must be considered an integral part of a student’s degree program." Får totalt göras under 12 månader under de fyra år man är enrolled, mer och du förlorar möjligheten att göra OPT (kommer till det snart!). That's it! Efter att du är klar med din utbildning kan du göra OPT, Optional Practical Training, återigen inom ditt degree field. Detta är ett års arbete i USA i princip. Du kan läsa om allt detta på: http://sait.usc.edu/ois/intl-students/f-1-employment/on-campus.aspx Så, det är så det ligger till! Till High1ander: Okej, men jag tänkte tvärtom. Vad i Sverige kvalificerar som en AA i USA?
  6. AA eller Associate's Degree tror jag inte det finns någon motsvarighet till i Sverige. Jag vill gärna bli rättad om jag har fel! Iallafall om du tänker på att ta en "AA" hemma för att sedan försöka transfera till UCLA. Vad jag skulle kunna tänka mig att man kan prova är, och du får kolla detta med UCLA själva innan, att läsa typ Historia / Samhällsvetenskap / Geografi hemma i två år, för att få en motsvarighet till deras "General Education". Eller bara strökurser som motsvarar deras Trivium. Angående att jobba. Först och främst så får du jobba för pengar, inom ditt ämne. Som en del av utbildningen. Men jag tror knappast att du kan promenera in på en studio i LA och söka jobb. Det finns dock många små bolag i LA som söker obetalda kaffespringare i jakt på erfarenhet! Dreamworks har en del betalt arbete men det krävs att man har erfarenhet och är Junior/Senior (3e eller 4e året). Angående helgjobb tror jag det skulle vara jävligt tråkigt med tanke på att alla studios i LA i princip stänger över helgerna. För dyrt att betala övertid till hela crewet. Är alldeles för orutinerad inom CC avdelningen för att kunna ge ett propert svar till din fråga, eller frågor. Hoppas att någon mer lämplig person hittar hit! Glad att man kan dela med sig lite av sin kunskap, vet själv hur ovisst det var när jag först började undersöka ansökningsprocesser och så vidare.
  7. Okej, lång tid mellan mina inlägg igen. Många frågor att besvara. Jag tar dom i ordning! Jag bor i ett såkallat dorm just nu, vet inte hur jag bor nästa år. Dorm är i stort sett korridorsboende, bara det att inte finns något kök så man äter i en typ bamba (för er göteborgare) = gemensam matsal. Man delar också badrum med en hel del andra ;) Det verkar vara en hel del förvirring angående vad som krävs för att komma in på UCLAs (KASSA) filmskola (USC Pride :P Vi möter UCLA i football nästa vecka så måste få basha ner på the bruins lite). Du behöver INTE en bachelor of arts / bachelor of science för att komma in på UCLA's bachelor program. Däremot så sker antagningen i UCLA efter andra (2a) året på deras vanliga bachelor program. Alltså, hypotetiskt sett: 1. Du ansöker till UCLA (utan att ge vad du vill studera) genom University of California's ansökningssystem. 2. Du blir antagen och börjar studera på UCLA, de första två åren består av General Education, typ historia, fysik, writing, foreign language, etc. 3. Under år två (2) på UCLA ansöker du till the UCLA School of Theater, Film and Television. 4. Du blir antagen och börjar dina 2 år filmstudier. Det finns också en Master, M.F.A (Master of Fine Arts) men den är orelaterad till detta. Mer info finns på http://www.tft.ucla.edu/programs/undergraduate-film/. Hoppas det hjälpte där! Sedan till nästa fråga angående transfer från ett community college. Vad anbeträffar transfer till USC så är det väldigt vanligt, samma med transfer till UCLA. Jag anser att du går miste om mycket av det som är den traditionella college upplevelsen och bra professorer, underhållande föreläsningar osv under dina första två år. Iofs så läser man inte så mycket film under dom första två åren på USC (och speciellt inte UCLA) ändå men man kan fylla ut sitt schema med filmkurser. Kommer inte på något mer att skriva just nu haha.
  8. Ledsen för sent svar. Helt glömt bort att kolla in här. Min väg hit var väl rätt lång. Jag bestämde mig som tolvåring att jag skulle plugga i LA. Har mycket släkt i USA varav en är i filmbranschen. Det var hon som verkligen väckte mitt intresse för film när jag var på USA på besök 2002. Sedan dess visste jag vad jag ville, även om jag alltid tvekat lite på filmspåret. En oerhört läskig bransch att ge sig in i, och regissör, som alltid varit min dröm, är ett yrke som folk ser som jävligt oseriöst tyvärr. Svårt att säga till mormor och morfar att man vill göra film, speciellt i min familj där inte en enda person över 18 inte har universitetsstudier i bagaget, med syskon och föräldrar med höga akademiska examen. Men som Robert Rodriguez skrev i sin bok, Rebel Without A Crew, "Stop saying that you want to be a film maker and start saying you are one, go out and get yourself a business card!" Eller något sånt. Poängen är att såfort man gör film, såfort man stänger ögonen och visualiserar en filmskapelse, är man en filmskapare. Kanske inte en så jätteframgångsrik sådan bara. Inte än. När jag sökte till USC sökte jag till deras business school, det är också där jag blev antagen. Här kan vi ju komma in på priset, i år betalar jag $51,968 dollar för skolan och boende. Tuition är $39,000 av dom och man ska räkna med att tutition går upp 5% per år i USA, mer om dom går på en state school i dagsläget, typ UCLA (akta er för schwarzeneggers budgetnerskärningar). Låt säga att det inte var så jättepopulärt bland föräldrarna att lägga stora summor pengar på en filmutbildning, så jag fick kompromissa. Det innebär definitivt en minor i film, börjar min första filmkurs om två månader, eller en major om jag byter program. Vilket jag egentligen siktar på nu. Det kommer kringkostnader också utöver dom 51 000, mycket som inte ingår där. Så räkna med 55 000 iallafall. För finansiering kan man få pengar av CSN, det finns också en del stipendier att söka även om jag inte riktigt orkat ta mig igenom den processen än, även om jag borde och ska. Det är dyrt dock och lån kan vara värt det, det enda svåra är att det är svårt att veta vad man vill. Att veta att man inte bara älskar att se film, att det inte bara är ett intresse. Segt att upptäcka det en och en halv miljon senare. Så, även om det är svårt, tänk över vad du vill. En annan grej, det finns sjukt mycket att göra inom filmbranschen. Tänk över VAD inom film du vill göra, skriva, regissera, producera, redigera, special effekter eller filma? Vet att det är lätt att tro att det är regissör man vill bli, men man får tänka på att regissören nästan aldrig sitter bakom kameran i stora produktioner. Att vara regissör är mycket av ett chefsjobb. Du har hand om ett helt crew och måste ge instruktioner till skådespelare. Du måste kunna förmedla en vision. För att komma in så letar filmskolans "film and television production" program i princip efter två olika sorters studenter, grovt sett, vad jag förstått. Antingen någon som har väldigt mycket erfarenhet bakom kameran och som bara behöver slipas. Eller någon som har väldigt lite erfarenhet men stor kreativ potential visad genom uppsatser osv. Jag tror att det bästa tipset jag kan ge är 1. Spendera MYCKET tid på uppsatser och uppgifter som dom ger dig i ansökningen. När du gjort det en gång, GÖR OM DET, igen och igen. Allt du skriver: redigera det tills du spyr. Låt hela släkten läsa igenom det. 2. För film, plocka upp en kamera, sätt på den och tryck på record. Filma, filma, filma. Skit i resultatet, ingen annan behöver någonsin se det. Erfarenhet bakom kameran är vad som skapar en filmskapare, inte filmskolan. Filmskolan är bara ett steg på vägen. Nu blev det sådär långt igen, aja, hoppas det gav dig svar på dina frågor.
  9. Grymt kul att du är intresserad av att komma till USC och plugga! Hur gammal är du nu? Om du har ett år kvar på gymnasiet rekommenderar jag dig att börja ansökningprocessen nu! Dem flesta amerikaner skriver sina college essays under sommarlovet mellan junior och senior year (2an och 3an) fastän ansökningsdatumen ofta inte är förrän januari. SAT kan också vara bra att ta twice... Själv går jag på USC nu, jävligt roligt och rätt overkligt att man sitter med ett palmträd utanför fönstret och skriver. Just nu så är jag inskriven på Marshall School of Business vilket är USC's businessskola med en minor i Cinematic Arts. Funderar dock på att byta över helt till en major i Film Production. Det är dyrt att läsa här, men jag tycker att det helt klart är värt det. Du får en utbildning som du inte kan få någon annan stans i världen. USC är också en skola som har väldigt högt anseende i Kalifornien. Skolsystemet i USA fungerar lite olika mot hur många svenskar har fått för sig. Harvard, Yale, Princeton är i princip kända över hela landet. Förutom dom är det väldigt lokalt... Trots att du gått på Brown kommer många i Kalifornien höja på ögonbrynen och säga "So what?" och anställa någon från UCSD. I filmbranschen spelar det inte så mycket roll vilket jag kommer till i nästa stycke! (Förlåt för en absurt lång post) Ingen kommer någonsin att titta på var du gått i skolan när dom bedömer dig som film skapare. Det handlar om kontakter kontakter kontakter, hur många kan du få att läsa ditt manus / se din shortfim, där är USC bra. USC är också bra för att lära dig allt om branschen och allt om hur man gör feature film. Den nya byggnaden som George Lucas donerade över 150 miljoner dollar för att bygga är delvis klar och faciliteterna är otroliga. Blev ett väldigt USC orienterat inlägg. Andra bra filmskolor du kan kolla på är: Chapman, Loyola Marymount University (mycket hands on filmskapande på Loyola) och city colleges typ CUNY som har bra anseende inom film. Hoppas det hjälpte något?
  10. Notera att detta alltså är Student Edition och licensen avser privat bruk. Huruvida det påverkar svenskar eller ej är en annan fråga.
  11. Effekten du beskriver kallas Shine och produceras genom en plug-in vid samma namn. Du hittar den på http://trapcode.com/products_shine.html Ang. tutorials så har total training bra sådana för nybörjare och även för personer med tidigare erfarenheter från tidigare versioner av AE och som vill sätta sig in i de nya funktionerna. Däremot är det knappast några fördjupningar. http://www.totaltraining.com/ (endast engelska) CreativeCow har också en hel del bra tutorials för mer erfarna användare som vill lära sig om effekter, keylight osv. http://www.creativecow.net/articles/aftereffects.html Hoppas inlägget hjälper något :) // David
×
×
  • Skapa nytt...