Gå till innehåll

Pantani

Medlemmar
  • Inlägg

    11
  • Blev medlem

Utmärkelser för Pantani

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Vad har ni för försäkringar till era videokameror? Jag måste skaffa en försökring till min begagnade XM2'a men vet inte hur jag ska få tag i en specifik kameraförsäkring till den.
  2. Pantani

    miniDV-spelare

    Jodå kingen, jag förstår mycket väl att det är en bra lösning att köpa en billig kamera som sköter det där, men det är en bra lösning just för att det inte finns en liten enkel spelare för några hundralappar som spelar över till tex. datorn. Ur en marknadsmässig synvinkel tycker jag att det är väldigt konstigt, eftersom det finns ett relativt stort behov och en efterfrågan som inte någon har utnyttjat, när det så vitt jag vet inte föreligger några större tekniska utmaningar alls.
  3. Pantani

    miniDV-spelare

    Det kan ju fan inte vara möjligt att det inte finns en liten billig bandare som bara kopierar bandet via usb- eller firewire när prismässigt närmsta utrustningen som finns ligger på 15.000 kronor och är bra mycket avancerad. Det strider ju mot allt vett och förnuft. Måste kolla upp det här...
  4. Vad jag har läst så kan XM2 få lite problem med läshuvudena och att det rekommenderas att man använder en extern bandspelare för att föra över och spola tillbaka med. Min fråga är då; var får man tag i något sånthär? Det enda jag har hittat verkar vara grejer som kostar 15.000-20.000 tusen, någon billig basic-enhet för några hundralappar borde väl inte vara för mycket begärt?
  5. Ah shit... Jag har aldrig haft en sån outhärdlig beslutsångest som jag har nu... Det som gäller nu är en beg. XM2 med xlr-box, vidvinkeladapter, de vanliga tillbehören samt nått extra batteri för 19.000, eller en XL1s utan extra tillbehör för samma pris. Och jag orkar knappt sätta mig in i några andra kameror, för då blir det bara ännu jobbigare. När jag en gång tror mig fatta tycke för en av dom så växlar det snabbt igen. Det som är bra med XM2 alternativet är den extra utrustningen, dess lilla behändiga storlek samt att video-produkten har högre upplösning/skarpare bild. (Eller?) Det dåliga är att den är liten och skakig och att dess funktion verkar vara mindre proffig, dvs mer "auto-gör alla filmer likadana", mindre plats för manuella inställningar. Det som lockar mig med XL1s är att den är mer proffsig och robust, jag gillar sådant. Det är ju en axelkamera så jag inbillar mig att det både är skönare och stabilare att filma med den. Bland de youtube och google video-filmer som jag har letat upp tycker jag ochså att XL1s ofta producerar en mer filmlik look, och det är väldigt bra. Dock oroar jag mig lite över upplösningen, samt dess mindre ljuskänslighet. Storleken gör också att jag kanske inte har lika lätt praktiskt som psykiskt att bara dra ut på stan och t.ex. filma lite vad som helst med den maskinen på axeln. Sedan får jag heller inte med någon xlr-box... Jag har provhållit i en dvc30 och fipplat lite utan band i, men av någon anledning känns den inte så lockande. Fastnar bara inte för den... Och sony FX1 är nog ändå lite för dyr för mig, även beggad. Jag uppskattar all support, det här tar all min tid, det är helt sjukt...
  6. Jag var inne i Scandinavian Photo idag och tänkte prata lite om videokameror, men först fick jag vänta nästan en timme innan killen som kunde videokameror var ledig, sen visade sig det att han hade slutat för dagen och var ivrig att komma hem. Det lilla jag fick ur honom var iallafall att han tyckte att panasonic AG-DVC30 var en bra kamera. När jag nämde XM2 och XL1 (Som jag också har börjat fundera på) så var det enda han egentligen sa att de var gamla och förmodligen inte ens säljs längre. Så om man jämför XM2, XL1s och AG-DVC30, vilka är de största skillnaderna? Vad är bäst/sämst med respektive kamera? Vad ska man tänka på om man köper begagnat? Slits kameror av själva filmandet, även om man undviker att utsätta den för dålig miljö och slag och stötar? Edit: Jag märkte nu att det är skillnad på XL1 och XL1s. Om man jämför XL1S med XM2, hur blir det då?
  7. Hmm... AG-DVC30 verkade intressant. Jag har märkt att väldigt många här använder MX-2, finns det några okomprimerade filmsnuttar man kan få se? VAd är det som stör er mest på MX-2 och vad är bäst? Är det någon som har erfarenheter av AG-DVC30? HD ska jag skippa för tillfället, för dyrt än och de som inom snar framtid ryms inom min budget lär väl vara av kass kvalité rakt igenom. Hur mycket kommer det att kosta att utrusta respektive kamera med hyffsad extern mikrofon, allt som allt?
  8. Nu tänkte jag att det är dags att köpa mig en liten kamera. Jag har av någon anledning fastnat för Canon XM2, vilken jag antingen skulle kunna köpa ny för knappt 18.000 eller köpa begagnad för 15.000. Vad tycker ni om det? Jag har gogglat en hel del och har fått uppfattningen om att det är en väldigt bra och prisvärd kamera, men börjar modellen inte bli ganska gammal nu? Vilka andra kameror borde jag överväga i ungefär samma prisklass? Kommer icke HDR-kameror att störta i pris nu när HD tar över allt mer?
×
×
  • Skapa nytt...