Gå till innehåll

lojolle

Medlemmar
  • Inlägg

    16
  • Blev medlem

Inlägg postad av lojolle

  1. Han kunde väl fått på sig några andra byxor och skor?!

     

    Men roligt att se Aaron Yoo (Disturbia) i rollen som vapendesignern! ;)

     

    Haha, vi hoppades att ingen skulle bry sig :D Vi fick inte tag på några skor, och hans finbyxor passade inte till skorna.

  2. Jag fick samma intryck, men har redan sett flera liknande 'gymnasiefilmer'. Tyvärr är väl undervisningen såpass tunn att man inte får lära sig... grunderna (Vad fan säger jag?). Eller kanske saknar de utrustning? Misstänker att de fokuserar mer på att berätta historia och förmedla budskap än att... berätta historia och förmedla budskap snyggt.

     

    Så kan man väl säga. Vi har mest gjort övningar där man ska fånga olika känslor. Hur man framställer manus osv. Sen kollar vi en del på film med.

     

    Det är också av den anledningen att vi endast har 2 kameror att samsas om, vilket medför att vi inte har tid att pröva oss fram, utan måste planera med bildmanus osv i förhand.

     

    Och för att försvara min heder lite :D så gjorde jag filmen i Rörlig bild A kursen. Dvs jag har inte hållt på i tre år.

  3. TRE!! år på ett mediagymnasium och filmen vart sådär?? eh...trodde man fick lära sog å filma seriöst på ett mediagymnasium. Jag har sett liksom ungar som är runt 10-13 år och gör filmer som håller samma klass...

     

    ja???...eller vad säger man? Typisk svensk filmkännsla i filmen, vissa kanske gillar det å vissa inte. Jag är en av dom som tillhör det sistnämnda!...hyffsat dålig handling...Sen tycker jag alltihop verkade som ett väldigt oseriöst filmprojekt...liksom man får säga vad man vill om att man lägger in textade dialoger istället för skådespelare men det drog ner på filmen enormt! :P Det går att planera filminsoelningarna bättre..för man måste nästan räkna med att skådespelarna blir sjuka ibland och då måste man vara ute i god tid!

     

    aja..ganska stel film annars...många tagningar på stativ osv...klippningen var väl väl ok :)

     

    Ursäkta att jag inte hade så mycket possitiv kritik att komma med men jag hade faktiskt väntat mig något bättre av någon som gått två år på mediagymnasium...men men

     

    Jag tror jag tar det svaret med en nypa salt ;)

  4. lol hela filmen var inte textad heller, men det använde du! håller med mega99

     

    För att det var en nödlösning. Om jag skulle skapa tid för att spela om scenen hade jag väl inte behövt lägga ner mer tid för voiceover, om jag ändå kunde spela in dialogen på plats?

  5. Hur vill du ha kritik då? Om vi säger att belysningen inte var bra så ska du ju självklart ta detta till dig och börja läsa på om hur man ljussätter - För vi hade då inte tänkt att lära dig hur. Att lära sig är att utvecklas.

     

    Tycker inte belysningen var ditt största problem (Även om bakljuset tog över hela bilden vid scener), men vinklarna och ditt kameraarbete är på rookie-nivå. Filmskapande är inte något du kan göra ur Textbook - Du måste våga prova nytt och utveckla den där känslan för vad som ser bra ut och vad som inte. Det jag tänker på mest är scenerna i hallen - Jag har nog sett ett tiotal filmer med exakt samma kamerauppsättning vid en hall (Och det ser lika amatörmässigt ut hela tiden).

    Det gäller att sticka ut - Du skulle te.x. kunnat springa ut med kameran mellan skådisarna för att göra oss (Publiken) mer delaktig i händelsen (Istället för att bara stå på avstånd och titta på). Kört om den scenen två gånger med olika vinklar och klippa mellan dem.

     

    Tricket till att bli en bra författare är att läsa mycket litteratur - På samma sätt är tricket till att göra bra film att se mycket film. Men då menar jag inte hela Gudfader serien, utan film i brett utval. Se King Kong (1933), Casablanca (1942), Breaking The Waves (1994), Cloverfield, Grindhouse etc. Ta till dig av alla olika tekniker och sätt att se film, och utveckla därifrån din egna stil.

     

    Skitbra tack!

    Jag får medge att jag inte visste vilken slags kritik jag skulle få när jag startade ämnet.. hehe.

     

    Jag är inte så självmedveten som jag hade önskat, så ofta slutar det med att jag anser att en scen blir skitbra, men samtidigt känns allt fel, att mycket har gått förlorat ur den ursprungliga idén. (Och självklart tyckte jag att idén verkade skitsnygg i min hjärna! haha)

     

    Ska definitivt kolla upp de olika filmerna!

    Tack!

     

    MVH/ Joel

  6. Det jag inte förstod var syftet med filmen. Det hela kändes en aning kladdigt och jag fick ingen uppfattning alls av storyn.

    Jag skulle också gärna se en remake av den här. Börja med att ta bort din ursäkt för den kommer inte göra filmen bättre eller göra publiken nöjdare.

    Tänk också på fotot. Det ska vara vilsamt för ögonen. Nattscenen i slutet var så oerhört

    underexponerat att jag knappt såg någonting av vad som hände.

    Och så undrar jag också vad en förvaltare gör (att säga att han förvaltar saker är inget svar). Vad var hans yrke?

     

    Anledningen till att jag visar den här filmen är inte för att få tittare att bli nöjda. Utan för att jag ska kunna utvecklas. Jag behöver kritik, men inte kritik om hur skådespelarna spelade eller om belysningen var bra. Jag valde att inte förklara så mycket av vad Karl egentligen var för kille, för att man själv skulle skapa uppfattningen under filmen. Men det kanske gick lite förlorat?

     

    Jag kan citera från wikipedia om vad en förvaltares uppdrag är:

    "Förvaltning är administration av tillgångar för en huvudmans bästa.

    Förvaltning kan bland annat syfta till att ge ekonomisk avkastning till huvudmannen."

     

    Tackar varmt för kritiken om fotot!

     

    MVH / Joel

  7. "Ha överseende med att skådespelarna bestod av mina vänner, som oturligt nog inte hann med sista inspelningsdagen."

     

    Med det trodde jag du menade att du klippt ihop filmen på ett annat sätt än lagt in tråkig dialogtext. Jag tröttnade, för jag ser ingen anledning att analysera filmen när den inte är färdigställd, trots att detta är det slutliga resultatet. Det hade varit en sak om jag hade kollat på filmen i det syftet att du under redigeringens gång vill ha synpunkter. Mitt tips är ändå att klippa om filmen så texterna uteblir. Gör nåt helt annat av det. När han lägger upp vapnen på borden borde du klippa bort det pitchade talet.

    Till en början såg det lovande ut. Men jag vet inte om tjejen skulle se ut som en gammal tant. Om så är fallet rekommenderar jag att spela om scenen. Som du egentligen borde göra om helt. Du kan klippa in förvaltaren på ett sätt med en ny skådespelare och göra voiceover.

     

    Tackar och bugar för bra svar!

    Jag ersatte ett par scener med text mest för att kommande scener skulle vara någorlunda logiska. Athena är en ung tjej som försöker agera gammal tant. Vilket jag trodde skulle vara en charmig grej, men tyvärr lyckades jag inte få fram det riktigt då ett par scener saknades.

     

    Det där med att spela om scenen har du helt rätt i. Men det med att göra scenen med voiceover förstår jag inte riktigt vad du menar, med tanke på att resten av filmen inte är det?

     

    MVH/ Joel

  8. Hej! Jag går tredje året på John Bauer i Hässleholm.

    Förra terminen skulle alla på filmlinjen göra var sin kortfilm. Det här var mitt resultat.

     

    Jag fick pris för bästa klipp, på John Bauer Filmfestival Hässleholm 2009, men ansåg inte att jag utvecklades tillräckligt under filmens produktion.

    Ingen gav mig kritik eller så. Fick bara småkommentarer som "Det där ser bra ut" eller "Hur gjorde du det där?".

     

    Nu, ca 4 månader efter, så kan jag göra en viss självanalys av filmen. Men inte mer än "jag skulle lagt ner mer tid på musiken/ljudet" eller "Vilket onödigt shot".

     

     

    Så jag vänder mig hit! Och hoppas på att någon kan peka mig i rätt riktning på vad jag kunde ändrat på osv!

     

    Ha överseende med att skådespelarna bestod av mina vänner, som oturligt nog inte hann med sista inspelningsdagen.

     

    Del 1:

    Del 2:

     

    MVH/ Joel W.

  9. Hej!

    Jag har kollat runt lite och fann: JVC MiniDV GR-D340EK

    Den verkar bra och kostar bara 2400 kr

    Men jag fann även: JVC MiniDV GR-D320E

    som kostar en hundring mindre och den enda skillnaden jag kunde hitta var att sökaren på GR-D320E var svart/vit.

    Innebär detta att lcd-skärmen är svart/vit? =S

     

    Ps. Om någon hittar en annan bättre videokamera för denna prisklass så snälla berätta :D

×
×
  • Skapa nytt...