Gå till innehåll

Jonnybravo

Medlemmar
  • Inlägg

    316
  • Blev medlem

Inlägg postad av Jonnybravo

  1. Jag har en DVD med ett antal filmer på sig. Filmerna ligger efter varandra och allt är länkat till en DVD-meny.

     

    Problemet är att jag vill få ut bara en av dessa filmer till en användarvänlig dator-fil. En typ av konvertering alltså.

     

    DVDn är som de flesta, uppdelad i en AUDIO_TS och en VIDEO_TS mapp. För att sedan ha VIDEO_TS mappen fylld av en massa ".vob", ".ifo" och ".BUP"-filer.

     

    Jag har sökt nu ett tag, men har bara hittat halvkassa konverteringsprogram som spyr ut filmerna på en rad i skitkvalité tillsammans med deras logga i en vattenstämpel över hela jävla bilden.

     

    Jag har också prövat att försöka importera allt och enskilda filer direkt in i Adobe Premiere Pro, utan framgång.

     

    Så just nu står jag som ett frågetecken och undrar om någon vet hur jag ska gå till väga?

     

    (För att försäkra om att detta inte rör piratkopiering, är DVDn en samling av de filmer jag och min fd. klass gjorde som slutprojekt i trean. Då ljudet på min film skulle bearbetas över sommaren, kunde jag inte få en datorfilskopia av filmen på en gång och nu finns det ingen datorfil kvar på datorerna utan bara ett par utbrända DVDer.)

  2. detta är helt fel, Stillerska filmgymnasiet är ett någorlunda nytt gymnasium på Lidingö, Stockholm. Både i kvalitet på filmer, lärare och läge slår det Gotland med hästlängder.

     

    Och du grundar detta på följande?

     

    Jag tittade runt lite på skolans hemsida för att se vad den har att erbjuda och jag ser verkligen inte vad som får dig att tro att den på något sätt skulle vara bättre eller ens lika bra som Gotlands filmgymnasium.

  3. Beroende på filmens karaktär (exvis komiska inslag) så kanske ni kan fejka "Doodle".

     

    Filmen är av en seriös karaktär och trots att vi har övervägt att fejka, så kommer vi nog hellre välja att komma på en egen fake-sökmotor om det kommer till det.

  4. Jag håller på att arbeta med en film där vår huvudkaraktär bland annat kommer att använda sig av en sökmotor på internet. Vi hade först planerat att använda oss av vår allas kära google, men på senare tid har vi blivit konfundersamma över om vi får använda oss av det.

     

    Vad som kommer hända är att huvudkaraktären kommer söka på två sökord, efter vilka inga resultat dyker upp. Vi har redan en webbdesigner anlitad att ordna en hemsida som ger oss denna effekt, men vad vi nu undrar över är om vi verkligen får använda oss av Google som sökmotor.

     

    Då loggan till sökmotorn kommer tydligt visas i bild innan inga resultat kommer fram, kan detta knappast räknas som bra reklam för företaget. På grund av bland annat detta har vi hållt oss för att höra av oss till dem och fråga.

     

    Någon som har koll på detta område och kan besvara frågan? Kan vi använda google som logotyp till sökmotorn, eller måste vi komma på något random namn själva?

  5. Tack för att du tog din tid till att svara ;)

     

    Det du nyss sa hjälpte verkligen!

    Gotlands filmgymnasium ligger ju enda bort i Gotland och jag bor i Stockholm. Finns det inga seriösa skolor i Stockholm?

     

    Eller är din skola sååå bra att man flyttar dit? ^^ isåfall, hur gjorde du? Hur gammal var du när du flyttade dit? Hur bor du? (Säger inte att jag ska flytta dit, men är bara intresserad utav hur du gjorde)

     

    igen.. TACK! :)

     

    Ehum.. Jag vet att när jag skulle söka fanns det något intressant i nacka. Dock har jag inte hört gott om det nu efter och dessutom är det en mediautbildning så den försvinner nog efter sommaren. Jag har också en vän i Stockholm som går på någon estet-bild med halv riktning till film.

     

    Men ja! Det är den, definitivt. Inte bara skolan i sig, utan även tack vare att det är så många som flyttat hemifrån för skolans skull, skapas en otroligt bra sammanhållning i klassen. En typ av sammanhållning jag inte sett någon annanstans.

     

    Jag flyttade dit ja. Jag är born and raised i Halmstad, så det är en 50 mil jag flyttade när jag var 16, sommaren efter nian slutat.

     

    Och ja.. Normalt sätt brukar man inte ha så mycket krångel som jag haft, men allt är erfarenheter. Till att börja med bodde jag inneboende i en månad hos en psykiskt störd kvinna. Inte sörja för det, för hennes dotter blev en av mina bästa vänner.

     

    Efter det flyttade jag till en i klassens etta och bodde med honom i två veckor. Slutligen flyttade jag till andra våningen i en villa på andra sidan stan. Där bodde min hyresvärd i våningen under och ovanvåningen delade jag med en annan tjej.

     

    Efter ettan skulle min hyresvärd flytta så jag fick en lägenhet i området där jag bott tillsammans med en kompis i två veckor. Den var helt okej, dög att bo och leva i.

     

    I trean däremot ville jag byta upp mig till något bättre och nu bor jag i en sjukt nice etta! Lite dyr, men precis intill skolan.

     

    I övrigt. Ekonomin är en vanlig fråga. Inackorderingstillägg + Studiebidrag funkar för de flesta. Själv får jag också 2500 i månaden av mina föräldrar för att underlätta hyran för mig.

  6. Tänkte att det var onödigt att skapa ny tråd för min fråga som är nästan likadan.

     

    Vissa påstår att det är *dåligt* att gå på någon media/film-linje och att man ska plugga natur/samhälle o sånt som är "viktigare" istället. Andra säger att det är bra.

     

    På vissa skolor kan man ju läsa t.ex Samhälle inriktad i media (Samhälle-media). Tycker ni att man ska ta en sån linje då? Då är man lite neutral beroende på nackdelarna..

     

    Media kommer försvinna år 2011 har jag hört, är det *dåligt* att ta endast media och inte samhälle-media t.ex? .. Alltså, min stora fråga: Ska jag ta samhälle-media? Jag vill gå på media då jag är intresserad av det men känns som om man borde ta något "större", så om jag tar samhälle-media har jag samhälle som "backup (om man kan säga så :D)".

     

    (går i nian, sist hade jag 270p - därför blir jag lite orolig om jag ska ta media/samhälle-media som man behöver (säg; 150-200p eller nåt sånt)..

     

    Hoppas jag får svar, då tråden varit död ett tag!! :)

     

    Kan citera det såhär.

     

    Vill du flumma runt, välj en medialinje.

     

    Vill du plugga med lite halv inriktning till media, kommer du antagligen bli lärare eller socialarbetare.

     

    Vill du plugga obefogat mycket i tre år, välj natur.

     

    Vill du andra sidan bli något inom film i framtiden och dessutom ha tre rent av sjukt roliga år, så hitta en seriös mediaskola.

     

    Nu kan jag vara i och för sig partisk, då jag går tredje året på en av de seriösa mediaskolorna. Men låt mig tala om att jag ångrar mig inte en sekund. Detta är det bästa jag har gjort. Jag var inne ett tag på ditt spår, hade i princip samma betyg som du har och ville ha en back-up. Men jag satsade och vann, stort. De saker jag fått lära mig här, är sådant som många inte lär sig förrän de väl kommit in i branschen efter år av slit.

     

    *Reklam, reklam* men jag vill ändå tipsa om min skola! (Nej, jag kommer inte från ön utan flyttade hemifrån, vilka de flesta gör. Detta skapar bara en förbannad god stämning och sammanhållning, en sådan som du bara kan drömma om när du går i högstadiet.)

     

    http://www.filmgymnasiet.gotland.se/?p=hem

    Ps. Vill du titta på elevproduktioner, så ignorera "Sen kväll med runken", det är en fullkomlig skam för oss.

     

    Se på det med ett kritiskt öga. Skaffa en egen uppfattning. Men det här med back-ups, är inte något vidare. Gör vad du vill just nu och tänk inte så mycket på framtiden, det mesta löser sig.

     

    Angående din oro över att mediaprogrammet kommer läggas ner till 2011. Den stämmer så vitt jag vet fortfarande. Dock gäller det inte min skola eftersom vi går under det estetiska programmet som kommer vara kvar.

     

    Har du några frågor om skolan, så tveka inte om att fråga.

     

     

     

    Och slutligen som en av våra gästlärare (en känd tv-producent, numera frilans) sa till oss häromdagen.

     

    "Du kommer antagligen inte bli rik utav film, men du kommer ha så jävla kul och få så otroligt många erfarenheter som de flesta människor bara kan drömma om!"

  7. Storyn var ju ungefär lika med jätte kass, men jag antar att inte den var den viktiga. Men klippet var riktigt snyggt och fotot var stundvis också riktigt snyggt. Musiken hade kunnat ligga på bättre. Somliga effekter var också snyggare än andra, men overall så var den ganska snyggt gjord.

  8. Tekinken vinner du på. Fotot är snyggt rakt igenom. Lite hårt klipp under den första dialog scenen där två satt mitt emot varrandra. Skådespelarna pratar ganska sluddrigt ibland så det är svårt att höra vad dem säger ibland. Musiken är bra, men efter ett tag så blir den lite entonig. Inledningen är verkligen skitsnygg, sedan går storyn bara utför... På slutet förstår jag vad som hänt, men ändå inte...

  9. ja, nu är det upptill bevis. har sökt till Filmgymnasiet på visby och jag kom in på det preliminära beskedet. men, jag börjar tveka. Skolans utseende var faktiskt ett skämt, men inuti var det skapligt. Intagnings provet gick ju bra. Men sen funderade jag på efteråt. Vad gör men efter dessa 3 år på den isolerade ön? söker man efter en högskole utbildning med inriktningen film, och vilka krav har dom på sig? man kanske inte kommer in om man går på gotland.

     

    Att den ser ut som ett skämt vet vi alla redan. Men allt är inte utseende, tänk på det! Utrustning och utbildningen från lärare är rentav underskattad.

     

    Isolationen är bara en illution. Vi trodde vi var väldigt isolerade till en början, men igenom de kontakter du får från skolan, sträcker sig över hela landet och de kontakterna har sina kontaktnät osv. Om det något jag märkt så är det att i slutändan är man allt annat än isolerad.

     

    Och slutligen. Om du bara sköter dina betyg så kan du komma in på vilken högskole utbildning du vill, utöver sådana där det krävs högre matte studier över matte B (vilka är lätträknade). Dock kan du alltid bara välja till hur många kurser du vill så du blir fullkomligt kompatibel för högskolan.

  10. Där var några små tips från mig, lycka till med filmskapandet!

     

    Nu har du en bättre inställning och det tackar jag dig för. Även dina råd tackar jag dig för.

     

    Inte för att gå in i en deffensiv position eller så, men nu på efterhand så ser jag verkligen hur narsasistisk och deffensiv jag var efter denna produktionen. Hade väll låtit de hela gått opp i knoppen antar jag. Men t.ex. det här med att ingen skulle kunnat gjort det på tre dagar... Jag hade klarat att göra det på en dag nu, så att de var ju bara ren bullshit... Tror snarare jag menade på att ingen skulle klara av det på tre dagar, med de förutsättningar ja hade. För dem var inte goda, med skådespelare och så.

     

    Men men, nu ska jag inte gå överstyr med detta... Själv tycker jag att detta är nog en av mina sämsta filmer, så kritiken är helt rätt riktad och jag har varit för självgod. Men jag har och kommer bättra mig! :)

  11. Ursäkta mig om någon tar illa upp men välj inte ett specialinriktat gymnasium, det är bättre om du väljer en traditionell linje som t.ex. media, samhäll osv.

    .............................................

     

    Jag tar inte illa upp men en rättelse här... De "traditionella" linjerna är natur och samhälle. Jag har kollat runt på flertal medialinjer som inte varit specialinriktade men har inte hittat någon som erbjuder C-kurser. Och slutligen, de specialinriktade program som jag går här i visby går efter det estetiska programmet när det kommer till teorin, så vi måste läsa sv B, eng B, osv. Även Foto A obligatorisk, sedan kan vi välja till Foto B och vilken kurs man än vill från de andra programmen.

  12. Ska filma min film i svartvitt. Finns det något bra alternativ som ser ut som blod som är billigare än teaterblod och sirap and stuff? Det ska sprätta på både kläder, väggar och i hår. Så vore bäst ifall det är lätt att ta bort.

    Någon som har något bra tips?

     

    Det snyggaste fake blod du kan få till svart vitt är vanlig smält choklad. Det vad dem alltid använde förr i tiden.

  13. kul att du är tillbaka på forumet Jonnybravo!

     

    Cheers

     

    //Nicke

     

    Tack för kommentarerna Nicke! Alltid lika kul att läsa. Jag kan stolt säga att denna filmen är över ett år gammal och jag har lärt mig så förbannat mycket sen dess! Håll utkik nu framöver januari-februari, så kommer jag säkert att posta mina senaste kortfilmer.

     

    Btw... Tillbaka och tillbaka, jag har inte direkt gått någonstans, har varit upptagen med film ;)

  14. mm, börjar snart bli en chat tråd :D

    men har samma fråga här är det intagnings prov som räknas eller är det betyget?

    Och hur är det med boende? läste att det fanns turist lägenheter.

     

    ...

     

    Som sagt var.. Jag antar att detta inte är den sista frågan så vad sägs som om vi tar det över msn innan moderatorerna dampar på oss? :)

     

     

    Jonathan_troff@hotmail.com

  15. jag tänkte gå på sturegumnasiet i halmstad linje film och tv och då kan man fast det bara har med film att göra komma in på högskola efteråt.

    är dett lätt att komma in i Gotland? är det betyg eller intagningsprov som räknas?

    är det sån skola ...(´har glömt vad det heter)...som man bor på?

     

    Jag tänkte det också, är från Halmstad nämligen.. Tills jag hittade gotland! Jag har varit på besök på sture flertal gånger och intervjuat lärarna där för att kunna jämföra skolorna.. Och kort och gott, så vill du kunna göra hur oseriösa filmer som hellst och ha ett hur slappt plugg som hellst, så är sture för dig. Dock vill du vara mer seriös och satsa mer på plugget så är gotland det absoluta valet!

     

    Men normalt sätt så brukar intagingspoängen ligga på 230, dock av missförstånd av median så har skolan fått lite dåligt rykte och nu när jag kom in var intagningspoängen på 105 eller 150, minns inte exakt.

     

    Det är både och, de räknas ihop.

     

    Internat menar du? Nej, vi får fixa bostad själv men det har inte varit något större problem...

  16. Men när jag pratade med min studie vägledare sa han att intagnings poöngen låg på 220 i mellanvärde, medan att folk som har haft 150p (godkännt i alla ämnen) har kommit in på Visby.

     

    Jo jag vet, det är därför jag sa hur intagnings poängen normalt brukar ligga... Som när jag sökte in så behövdes det bara 105 om jag inte minns fel.

     

    Anledningar till detta är att det hade varit strul med dem förra scen lärarna och medierna hade dragit hela filmgymnasiet över samma kant så dem har haft ett smärre helvete med att försöka få tillbaka sitt goda rykte. Men så du förstår strulet var endast med några lärare från scen som alla är kickade, men våra filmlärare är dem bästa lärare du kan få. Anser jag och väldigt många andra.

     

    Men jag måste säg det att när jag upptäckte hur låga intagningspoängen var så fick jag en smärre chock och började alvarligt fundera på att byta linje, men jag gjorde inte det och fan så rätt jag gjorde!

     

    Betygen säger inte allt om en person har jag märkt. Det är som en i min klass, han hade 120 poäng om jag inte minns fel... Men han är en av dem i klass som är mest filmfanatiska och en av dem som kan bäst tala för sin åsikt i debatter osv. Och där det han säger faktist stämmer.

     

    Jag menar hade intagningspoängen varit som dem brukar vara så hade tre personer från min klass (vi är 18 st) kommit in.. Två av dem personerna är jag och en god vän och vi båda är extrema när det gäller film och har redan flera fritids projekt på g, tillsammans med några av dem andra mest extrema inom film, som inte hade kommit in med sina betyg under vanliga förutsättningar. Sammanlagt så är vi nog 6 st som är helt totalt fanatiska när det kommer till film, resten är mmer mildare, men fortfarande mer intresserade än almänheten.

     

    Men du måste också ta till hänsyn att dem har räknat ut att det är bara ca 25% av elverna av varje avgångsklass på gotland, som fortsätter och får jobb inom film. En siffra som är mycket hög jämt emot alla andra filmgymnasium. Jag har varit på besök på flertal andra skolor och känner filmfolk i vår ålder över hela Sverige och jag måste säg att dem mest seriösa finns här. Tänk bara på att vem är så dum så han inte är speciellt överdrivet filmintresserad och väljer ett filmgymnasium som ligger på gotland, som är VÄLDIGT isolerat från omvärlden...

     

    Om du kommer hit så kommer du väldigt snabbt märka hur förbannat hög allvarlighets nivån är. Som exempel så kan du inte bara låna kameror hur som hellst för fritidsproduktion, utan du måste ha ett godkännt manus, bildmanus, produktionsplanering osv.

     

    En annan sak jag märkt är att tack vare att det är så isolerat här och du har väldigt svårt att ta dig t.ex. till fastlandet till dina gamla kompisar, så får klassen en otroligt bra sammanhållning. Jag kan stolt säga att jag har aldrig gått i en klass som jag känner alla så bra i och de bara efter ca 3 månader, jämt emot klasser som jag gått år i!

     

    Men en sak kan jag garantera dig i, väljer du gotland, så kommer du dels få väldigt mycket filmkontakter, (det tog inte alls lång tid innan jag kände flera i tvåan och trean och de inte via fester eller andra skumma aktiviteter, utan via film) Du kommer lära dig så fruktansvärt mycket bra saker inom film... Ta bara som exempel filmhistorian som vi läser, som vi är ensamma i Sverige om.. Du anar inte hur förbannat bra det faktist är att lära sig om våra första filmskapare och hur allt hänger ihop och hur mycket influenser man kan dra från gamla filmer till nya filmer. Då pratar jag inte om gamla filmer såsom 50-tals filmer, utan rent av stumfilmer. Innan jag kom hit så hade jag aldrig sett en hel svart vit film, nu kan jag ta och sätta mig och titta på en svart vit stumfilm av helt egen vilja!

     

    Värst vad lågnt det här blev... Btw, det kanske är bättre om vi tar detta över msn innan vi får moderatorer på oss... Jonathan_troff@hotmail.com

  17. typ mvg och vg i allt.

    har du hemsidan till Göteborgs filmgymnasium? (fast den var ju mer inriktad på 3d men jag är redan en halvt expert på 3d max).

     

    Då är du redan inne, no worries at all! Jag är den som har näst bäst betyg från högstadiet i min nuvarande klass och jag har bara 260. Dock så var det väldigt få som sökte in iår, men lärarna har berättat att intagningspoängen normalt brukar ligga på 230 poäng.

     

    Nej det har jag inte... Dock så har jag varit på besök på skolan och känner ett par som går där... Och det går seriöst inte att jämnföra rättvist skolorna... Gotland är så jävla många gånger bättre ska jag säga dig!

     

    (Då kanske den skolan är bättre lämpad för dig, dvs om du redan är inne på att vilja jobba med 3D... Annars kan jag ej rekomendera den.)

  18. ja, det är ju riktigt bra att veta :D

    Tror nog att det blir filmgymnasium för mig men jag har änn så länge gått om tid, men vi säger att jag inte kommer in på Gotlands filmgymnasium, vart ska jag då gå??

    //johannes

     

    Vad har du för betyg?

     

    De andra stora filmgymnasium som finns är ett i Lund (speciellt för manusarbete), ett i Göteborg (speciellt för 3D), ett i utkanten av Stockholm och ett i Umeå (speciellt för ljus och ljud arbete)

  19. Dock så är ju frågan vad man känner bäst på, är det lättare att få utbildning med film i en högskola efter man har gått film gymnasiet eller är det lättare om jag går till exempel NV.

     

    //johannes

     

    Det beror sig på... De flesta filmhögskolor, såsom DI t.ex, har ju intagningsprov och då kan det ju vara till en fördel att man pluggat film redan i tre år så man kan lite knep osv. Men om det är bara filmvetenskap (teoretisk film linje) som man vill komma in på så man slipper intagningsprov så går dem ju bara på dina betyg...

     

    Men till min skolas fördel så kan jag tala om att vi är dem ända i Sverige som går efter det estetiska programmet, vilket resulterar i att du kan komma in på nästan vilket högskole program du än vill. Sedan har du även möjligheten att lägga till kurser i tvåan och trean så du kan få ännu bredare högskole behörighet. Så rent teoretiskt kan du gå NV på en filmlinje...

  20. Ja, det var länge sen jag tittade till denna tråd.

     

    Nu är det dags att välja gymnasie (eller snart iaf 1 månad kvar ungefär).

    jag funderar fortfarande på gotland och håller på att titta vilka kurser som ingår osv.

     

    //johannes

     

    Jag har börjat på Filmgymnasiet här på Gotland nu... Jag kan bara säga såhär, när jag sökte så såg jag verkligen fram emot det och hade halvt fantiserat över hur det skulle bli... Det blev cirka 100 gånger bättre! Stämningen på skolan är världsbäst, bättre lärare får du leta efter osv. Jag har bara gått här i några månader men alla redan så är jag producent över en långfilm där både ettor, tvåor och treor sammarbetar.

     

    Vi tittar även på film i princip vart enda dag efter skolan i skolans bio.

     

    Om du älskar film, så kan du inte få ett mer självklart val än filmgymnasiet. En av de största fördelarna så jag ser det är att vi är dem enda i Sverige som har vårt produktionssätt. (Att all film vi gör i skolan, för betyg alltså, görs via proffitionella medel.)

     

    När jag sökte förra året så kontaktade jag två som gick på skolan och frågade dem mycket och sedan blev vän med dem. Så om du har frågor, precis vad som hellst, så ställer jag merän gärna upp på att upplysa dig om dem.

     

    Btw... Några som går nu i tvåan har skapat en inoffciell hemsida för filmgymnasiet som är mer tillämpad för eleverna. Där finner du artiklar om vad som händer på skolan och ett forum där flertal från skolan är aktiva dagligen, så kolla in där vettja!

     

    http://www.filmgymnasiet.se/

     

    Som sagt har du några frågor så tveka inte!

  21. Jag jobbar med en utställning där jag skulle behöva ett tiotal liter blod som inte koagulerar, och inte missfärgas efter ett par dagar, har någon ett bra recept?

     

    Detta är så jag fått lära mig göra blod genom en filmbok jag har.

     

    Häll i 500 g sirap i en kastrull och värm försiktigt så det blir lite mer "fluffigt". Lägg sedan till lite röd och gul karamellfärg och måtta själv så du får lagom mängd.

    Blanda ner en dryg tesked nescafé i en kvarts kopp kokande vatten och tillsätt sedan allt till resten av "smeten".

    Rör om tills allt är riktigt blandat och mixtra lite med färgen eller annat om du inte tycker det ser bra ut.

    Ett tips är att när du sedan tagit bort allt från spisen och det svalnat kan du tillsätta 100ml (cirka såklart) munvatten för då smakar faktiskt blodet gott så att skådisarna kan ha det i munnen och så.

     

    Jag brukar också föredra att använda ljus sirap, men det kan funka med mörk också tror jag...

     

    Har använt det i en zombie-film och det funkar skit bra! Du får ju såklart öka mängderna i receptet för att få det till 10 liter men men...

×
×
  • Skapa nytt...