Gå till innehåll

swecom

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för swecom

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej! Här kommer en kanske dum fråga. När man gör en video mixdown så "plattas" en de klipp som finns i en sekvens ihop till att bli till en ny sekvens med ett videospår. Nu till min fundering, är lite kass på hur saker fungerar allmänt. Är det inte så att en mixdown är en sorts rendering?
  2. swecom

    Renderingsdator

    Jo jag är inne på att lägga sekvenser som ska renderas i en särskild bin som öppnas på den dator som ska sköta renderingen. Renderingsdatorn kommer att fjärrstyras så att man slipper springa mellan dessa två. Allt material som man arbetar med landar på ISIS så att alla har tillgång till materialet. När man påbörjar sin redigering så ligger det lokalt på datorn, när man är klar med sitt arbete eller under tiden man redigerar kan ´man checka in materialet på ISIS/interplay som en backup. Klantar man sig i redigeringen så att arbetet inte kan rullas tillbaka så hämtar man hem materialet från ISIS/interplay.
  3. swecom

    Renderingsdator

    Vi har en UNITY (ISIS) där alla projekt ligger laggrade. Projekten man jobbar med checkar man in på UNITY när man är klar. Men Det är väl bara ett förvarings utrymme. Man kan väl inte lägga renderingsjobben där? Elller? Har exprementerat med att fjärrstyra en annan AVID som man kan lägga renderings och mixdowns jobben på. Det går absolut att planera renderingarna så att dom hamnar på lunchen m.m. Men har man ett stort flöde av material som ska behandlas så fort som möjligt, faller denna plan. Enligt ryckten så ska Final Cut kunna rendera i bakgrunden och man ska kunna redigera vidare. Stämmer detta? Har ingen erfarenhet av FC.
  4. Hej alla! Sitter och jobbar i AVID Adrenalin och är nu galet less på renderingstider vid videomixdown m.m. Funderar nu på om man kan lägga renderingen på en anna dator. Har en AVID som står i en annan del av huset som inte används så mycket. Någon som har några bra tips på hur man skulle kunna göra!
  5. swecom

    tips på videoswitch

    Japp! Det ska vara i realtid. Det är en videomixer jag är ute efter. Använde fel term. Anledningen till att inte använda ett redigeringsprogram är att användarna av systemet inte ska behöva lägga ner en massa tid för att redigera ihop materialet. De vill kunna göra en snabb "realtidsklippning". Gjorde ett snabbsök på google. Oj vilka prislappar! Någon som vet någon bra mixer med 3-4 kanaler?
  6. Hej! Jag håller och undersöker vilka möjligheter det finns för lärare att filma föreläsningar. Gör detta som ett moment på en kurs jag läser. Så nu undrar jag om det finns någon switch som man kan koppla flera kameror till och som man sedan kan välja vilken kamera som ska gå till utgången, typ utrustning som tv använder i kontrollrummet, fas i en lightversion?! Någon som vet?
×
×
  • Skapa nytt...