Gå till innehåll

onaz

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för onaz

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. onaz

    Rendering av klipp

    Aha, okej! Pinsamt att jag endast testade med det då. Ska testa med någon annan effekt så kommer jag med edit sedan om det var problemet. Tack sålänge! Edit: Okej, jag har inga problem i Premiere men After Effects går för långsamt. Där gäller det bara att ha mycket och snabbt ram minne?
  2. onaz

    Rendering av klipp

    [citat=Ior]Du bör kunna se effekten i realtime i PPro, dock nödvändigtvis inte i full kvalitet utan då måste du rendera timeline. Renderingstid beror mycket på vilken typ av effekt. Det står väl att programmet känner av flera processorer i uppstartrutan?[/citat] Ja, "Multi-Processor detected". Okej, så jag bara drar ner kvalitén på preview displayen i programmet för att få fart på det hela? [citat=Ior]Jag bytte nyligen till en A64 X2 4600+ och då går det bra fort i PPRO och AE (hade en 3800+ innan). Kör med full kvalitet i monitorerna i PPro.[/citat] Menar du att du hade en X2 3800+ eller en vanlig 3800+? [citat=Pehrbau]Kan det möjligen vara så att dina scratchfiler ligger på fel disk. De bör ligga på en särskild fysisk disk och inte på C-disken. Om du har andra program igång så blockeras en del av ditt RAM. Photoshop är ett av de värsta på att reservera minne men du kan ställa ned storleken som Photoshop får använda. Som någon annan säger beror det också mycket på hur många filter och andra processorkrävande åtgärder du har lagt in.[/citat] Jag har en disk på 200GB som jag har 2st partioner på. En liten partition på 8GB där windows ligger och en stor partition med resten. På den stora partitionen ligger scratchfilerna och även programmen. Borde jag skaffa en helt egen disk för att det ska flyta på bättre? Jo, Photoshop är en ramslukare utav rang men det har jag tänkt på så dom är inte igång samtidigt. Filtret jag körde var "Look Suite" från Red Giant vilket gör det att färgerna ändras i klippen så det ser varm, kallt, normalt ut etc. Kräver sådana filter mycket av datorn?
  3. Hej! Har testat på Adobe Premiere Pro 2.0 och After Effects Pro 7.0 och de verkar vara riktigt bra och kraftfulla program. Tidigare använde jag mig av Sony Vegas. Det jag märker av är att man måste rendera klippen i Adobe's program för att de ska flyta vilket man inte riktigt behövde i samma utsträckning i Vegas. Premiere Här kan jag oftast se klippen flytande från början men så fort jag lägger på effekter måste jag rendera och det tar för lång tid enligt mig. Jag testade på ett klipp som var 5:05sek och det tog 2:13min att rendera. Det är jag långt ifrån nöjd med. Jag vill kunna se klippet helst direkt efter jag lagt på effekten. After Effects Här kan jag inte se klippet i real tid från början utan den måste rendera. Alltså måste jag se klippet första gången i ca 15fps vilket jag absolut inte är nöjd med. Sedan när jag lagt på en effekt tar det 2:30min att rendera ett 6:03sek klipp. Den renderar i 0.09fps!! Systemet jag kör programmen på är detta: AMD Athlon64 X2 3800+ 2GB PC3200 DDR RAM Nvidia 7800GT - lite överklockat Hjälp Nu behöver jag få eran hjälp! Jag vill få förslag på hur jag kan få fart på renderingen. Vill inte vänta på att rendera varje klipp bara för att kunna se hur effekten ser ut. Är det ett nytt grafikkort som gäller? T.ex. ett Quadro eller något sådant. Inställningar på datorn? Finns det inte redigeringskort med renderingsfunktion som kan få fart på maskineriet? Kom med förslag men jag är inget Hollywood proffs så budgeten är begränsad, men säg alla förslag ändå. Väldigt tacksam för er hjälp!
×
×
  • Skapa nytt...