Gå till innehåll

MrDweeb

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Utmärkelser för MrDweeb

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. [citat=Anhool]Verkar ju konstigt om du inte vet vilken modell du har. På min 2:a så står det XM2 PAL på sidan. Borde ju stå något på 1:an också.[/citat] Hmm ja nu när du säger det så.... Hehehe det blev lite pinsamt men det är en XL1:a. Ska ta ner manualen till den istället får vi se om det står något mer i den. Har iallafall provat att köra PAL också - samma resultat. Uppdatering: Har nu provat lite med olika codecs. Alla blir svartvita förutm Windows media codec. Alltså okomprimerad. Vilket skulle kunna funka för mig men då börjar bild och ljud att hacka istället. Ingen annan codec ger färg. Har även provat Virtual Dub för att fånga filmen men även där blir det svart vitt. Uppdatering 2: Har löst problemet! Tydligen hade grabben lattjat med Vegas video utan att jag visste om det och några codecs hade krockat med varran. Så jag fixade det "Old school style" med en fräsch installation av windows. Nu flyter allt och det är färg på rubbet!
  2. Har ingen TV kopplad till datorn utan kör på monitorn. Har provat köra den i Windows mediaspelare, VideoLan, Quicktime men samma resultat. Har provat gjort nya projekt flera gånger båda Pal och NTSC. Tycker dock att det är mycket märkligt. Hur gör ni när ni fångar film?
  3. Ända extra codecen installerad är xvid. När jag kör i Premiere så väljer jag new och då kommer det upp en meny där man kan välja NTSC eller PAL. I fångarläget har jag bockat i firewire och gjort inställningar för kameran. PAL och att det är en Canon men generic då jag inte hittade min modell GL1 men nu kanske det blir annat då det visade sig att det kan vara den adnra modellen. Frågan är bara varför blir det svartvitt när man överför men inte när man redigerar. Och likaså blir det svartvitt när man renderar till vilket filmformat som helst. Låter inte som ett codecfel för då borde det vara svartvitt rakt igenom. Jag har fångat videon enbart i Premiere tills igår kväll då jag tog ner Vegas video.
  4. Ska prova Scanalyzer men har redan provat en trial av Sony Video Vegas med samma resultat. Svartvitt. SKummt. Men när man "redigerar" är det färg. Det måste ju vara någon inställning jag missar.
  5. [citat=Rogge]Hur får du in S-Video och Compositvideo in i Premiere Pro, har du hårdvara tex ett Matrox RT.X10/100? Skriv tillbaks vad du kommer fram till![/citat] Jag har även ett videofångarkort - usb - Heter VideoVCD och görs av ADS. Har tyvärr ingen mer firewirekabel så jag kan inte testa det. Men jag har provat att köra i olika projektformer men inget har hjälpt.
  6. Hmm då kanske jag fått fel information om kamerans namn. Köpte den begagnad och fick inga manualer med eller något. Har fått tagit ner dem från nätet själv. Kanske är en XM1 då. Men som sagt - det löser inget problem.
  7. Hej! Jag är kanske inte någon rookie men nu känner jag mig riktigt dum. Har jobbat med Mac tidigare men vissa omständigheter har gjort att jag nu sitter med en PC. Min kamera är en Cannon GL1 som stöder DV, via firewire. Eftersom att de jag känner som jobbar med film har sagt att Premiere är det program man ska jobba med i PCn. Sagt och gjort, jag lyckades komma över ett premiere 1.5 för rätt bra pris. Nu till mitt problem. När jag kör över film via firewire får jag svartvitt! Men det är väll inte det som är det konstigaste utan: 1. När jag kollar på filmen i capture-läge är det färg. 2. Spelar jag in visar captureläget svartvitt. 3. I Premiere där man kan redigera är det färg. 4. Tar jag och exporterar filmen blir den svartvit. 5. Exporterar jag en frame blir den färg. Jag har letat som en galning om vad jag kan ha gjort för fel men hittar inget. Jo kör jag analogt med S-video eller compostit blir det färg (men jag vill inte ha sämre kvalité när jag väl har fixat redskapen så att säga). Hade inte dessa problem när jag körde med Mac:en - fast det är klart då var det på skolans datorer så de kanske har gjort någon inställning som jag inte vet. Har även försökt köra båda PAL och NTSC men samma resultat. Kameran ska klara PAL garanterat.
×
×
  • Skapa nytt...