Gå till innehåll

gorg

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Utmärkelser för gorg

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. gorg

    Mini35 hemmabygge

    Ska det vara bakre objektivlock eller spelar det ingen roll? Såg att det fanns flera Hama snap-on lock, inget Canon dock.
  2. gorg

    Mini35 hemmabygge

    Tack för det utförliga svaret! Efter ännu lite letande i hemmet lyckas jag hitta min fars gamla Canon AE-1 med tillhörande objektiv som gick "ner" till 1.8. Sedan slacktade jag en gammal CD-läsare och lyckades få ut motorn. Det som fattas är lite stepringar samt en macro lins. Jag har ingen aning om det kommer funka över huvud taget, men då jag knappast har lagt ner några pengar på alla delar så spelar det inte så roll. Kul är det ju alltid :) Sen blir det ny kamera inom en snar framtid också, då kan jag börja fundera på att bygga alt. köpa en seriösare variant. PS. Objektivlock, vart kan man hitta sånna? .DS
  3. gorg

    Mini35 hemmabygge

    Hejsan, jag vart också lite sugen på att bygga en sån här adapter efter att ha sett Marla The Movie och en bunt andra klipp. Dock är jag fortfarande fast med en Sony TRV-14 vilket inte har möjlighet till att ställa in manuell slutarhastighet. Dock går det att stänga av auto shutter, antar att den låser sig till en viss hastighet då. Så är det värt det över huvud taget? Tänkte följa denna guide http://www.mediachance.com/dvdlab/dof/index.htm till att börja med då jag mer eller mindre har allting hemma förutom motor och ett lämpligt objektiv (har ett Canon 35-105mm och 5-5.6, antar att det blir för lite ljus). Tror ni att ett bättre beganat 50/1,8 Zuiko ifrån http://www.wibergsfoto.se/olympusbeg.htm skulle fungera? Tack på förhand!
×
×
  • Skapa nytt...