Gå till innehåll

Movie Jonie

Medlemmar
  • Inlägg

    109
  • Blev medlem

Inlägg postad av Movie Jonie

  1. rätt mig om jag har fel. Men detta handlar väl om man har äkta 16:9 på kameran. Finns ju ingen andledning att köra på 4:3. Om man vill ha 16:9. Man får väl då helt enkelt anpassa sig till det bildutsnittet man väljer.

    Men rätt mig om jag har fel

     

    /jonas

  2. Vad menas med monitor med LUT. Vad har det för funktioner och hur hjälper det till under filminspelningen. Och vad är det först och främst.

     

    Tack på förhand

    /JONAS

  3. Jag vet att dessa trådar dycker upp här otroligt ofta. Men eftersom tekniken utvecklas så är det väl OK.

     

    Men hur som helst jag är på jakt efter en ny fin fin data. Har en budget på mellan 15-20 tusen. Och jag undrar om ni skulle kunna ge förslga på datorer.

     

    Det jag vill att datan ska klara är HDV redigering, After effect, och även och klara att jobba bra med 3D som maya.

     

    Så jag hoppas ni kan ge mig några förslag och tips

    Tack på Förhand

    Jonas

  4. Jag har fått ett jobb som c-foto och vrt ansvarig på en kortfilms inspelning. Och jag undrar om ni har några tips angående detta jobb. Och vilken typ av utrustning man ska kolla upp som man kan tänkas använda. Inspelningen görs med varicam.

     

    /jonas

  5. Bara för att till lägga i denna intresanta disskution. Är att när kameran är i postion och fokusen är inställd kan camera operator säga set. Och sen säger regi action.

  6. Undrar en sak som jag tänkt på ett tak. Ni vet att man ser i teve en rutig skojorta och så flimmrar den, kan inte komma ihåg att jag sett eller tänkt på det på flera år så jag undra om det försvinner med progressiv scaning, eller spelar det bara roll på bild skärmen. eller kan man inte få bort det i huvud taget.

    Tack på för väg

    /JONAS

  7. Jag vill typ ha två sträck som rittas upp när kameran rör sig framåt genom en tunnel. Har after effects 7.0 och har försökt lite med particular. Linjerna ska alltså komma bak ifrån kameran. Och man ska få känslan av att de ritas upp på sidorna om den rörande kameran. Plus att den miljön den ska åka i är uppbygd med 3d lager. Hoppas ni förstår vad jag menar.

    Tack på förhand.

  8. Låter som den har åkt i backen ganska rejält..? Speciellt om den är sprucken under, det torde tyda på att den ex suttit på stativet och tippat vilket kan ge en brytning under vid fästet. Bara mitt tips, ta den till en auk. JVC verkstad så de får kolla på den innan det är helt kört

     

    Inte vad jag vet om HAHA.Är inte ensam ägare. Kan det bara var åt dåligt ex eller tror du att den verkligen åkt i marken.

    Måste ta den till lagning. Man hoppas att man ska få mer för pengarna för en sån här pryl.

  9. Tjena. Har nu haft min Jvc kamera i närmare 2 månader. För att börja med det possetiva blir det bra bild. Och den är skön att hanterar. Men Men allt kan inte var så bra som man hoppas på. Efter ca tre till fyra veckor uppkom en spricka i sökaren(är för övrigt nu lite sne. Efter ytliggare två veckor upptäcktes seden pixel drops, som hade vart där från början. Men detta åtgärdades snabbt i menyn. Och nu för ca 2 veckor sedan upptäcktes att plasten där man sätter stativ plattan hade spruckigt. En liten spricka har även upp vid luckan till bandkontrolls knapparna.

     

    Så jag undrar om det är någon som har kameran och vart med om något liknande och vad som gjorde åt detta.

    Tack på förhand JONAS

     

    För övrigt är jag nöjd:D

  10. srry kanske var lite dåligt skrivit. Men jag har gjort en tre miljö(en tunnel)och genom denna tunnel har jag animerat så att kameran åker igenom. Så själva lagren står helt stilla och det är bara kameran som åker. Och om man då sätter på motionblur så blir det ingen skillnad för att lagren är still i compositionen. Hoppas du förstår. Jag vill alltså ha motion blur när kameran åker genom denna tunnel så det blir någon typ av fart känsla.

×
×
  • Skapa nytt...