Jump to content

hannu

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

Everything posted by hannu

 1. Hej och tack för svaren! Jag antar att du, pontus, hade skrivit det om det var möjligt men frågar hur som helst, man kan alltså inte använda ett pcie kort (eller dylikt) i en laptop? Intressant förslag fö att vända mig till en förening för filmskapande, men som jag förmodligen kommer fortsätta filma i dv format, har itne råd att investera i ny kamera, och reser rätt mycket så lutar det nog åt att hitta en begagnad laptop på blocket.. Tack hur som helst!
 2. Hej! Ska börja redigera gammalt videomaterial och letar efter en dator med fire wire uttag, lättare sagt än gjort har det visat sig.. Finns det någon som kan tipsa om en lämplig dator?? Helst bärbar, max 4000kr. Eller finns det några andra sätt en kan importera material från mini dv kassetter? Tacksam för svar!
 3. Har äntligen hittat en dator i min prisklass, som jag förstår det uppfyller den minimumkraven för redigering men vore ändå tacksam om någon ville ta sig en titt eller ev rekommendera någon annan dator i samma prisklass (max 7000kr) Tack! Acer aspire M3641, Intel E7300,4GB,640GB,ATI HD4350, Vista Home Premium http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=485947&view=detailed#ProductTabs
 4. Jag skulle inte ha startat en ny tråd om jag tyckte jag fått svar på mina frågor i en annan. Och min fråga var som sagt vad gör en bra md, jag är ingen tekniknörd o har aldrig använt en md förut så jag vet inte vad jag ska gå efter. jag hoppades få ett konkret exempel på en hyfsad md, så jag hade nåt att gå efter, men det är visst ingen som vill dela med sig. Tack för övriga svar iaf.
 5. Tack för svaren! Min budget sträcker sig som sagt inte över 3000, så om det finns någon som har en md i denna prisklass och rekommenderar den, låt mig veta! Har förövrigt spanat in en Sony MZ-NH900 nån som känner till den? Är den för billig för att vara bra? Vore schysst med lite fler konkreta råd vid val av md, vad gör en md bra? Tanken var att använda den för att spela in intervjuer, musik och sång, (såväl ute som inne..) det är inte alltid man har kameran med sig och då kan det vara bra att ha en md som backup.
 6. Tja! jag funderar på att köpa en mini disc att ha som komplement för ljudupptagning vid dokumentärfilmning. Och undrar om ngn har några råd och tips om vad jag bör tänka på vid köpet? Jag har höga krav på ljudkvaliten men vill helst inte lägga ut mer än 2000, om det inte går att finna ngn av god kvalite i den prisklassen kan jag tänka mig gå upp till 3000. Konkreta tips uppskattas särskilt, om du köpt en själv; var köpte du den, för hur mycket och varför?
×
×
 • Create New...