Gå till innehåll

C-Quence

Medlemmar
  • Inlägg

    8
  • Blev medlem

Allt postat av C-Quence

  1. Jo, det var väl det jag misstänkte; det finns inga "konsumentvänliga" progressiva videokameror i en mer prisvänlig klass. Mycket märkligt kan tyckas, men jag antar att efterfrågan är för liten kombinerat med förmodligen dyra produktionskostnader för en sådan funktion. Nåja, får hålla mig till de tidigare nämnda kamerorna i denna tråd.
  2. Jag är, sedan en månad tillbaka, nybliven pappa (det blev en liten tös på 48cm, 2930g och med stora mörka gråblå ögon), men hur som helst så har jag fortfarande inte köpt någon kamera, men mysteriet tätnar... Däremot tänkte jag ställa ytterligare en fråga, som förmodligen(?) sträcker sig både storleks- och prismässigt över vad jag tidigare efterfrågat... Vilka videokameror (oavsett storlek och pris :o hmm) har både: Anamorfisk widescreen (ej letterbox, crop & zoom eller liknande) Progressiv (d.v.s. 25 helbilder/sekund) ...vilket för mig känns som dem viktigaste punkterna just nu. All information uppskattas!
  3. Den här tråden hade jag (faktiskt, nästan) glömt bort! :o Men hur som, det verkar som filmnisse's förslag om Canon MV-X330i ligger bra till hos mig just nu (har dock än så länge "bara" läst en hel del om den - inte testat den), och det är p.g.a. av att vi för en vecka sedan blev klara med renoveringen av köket, samt att andra inköp varit högre prioriterade än DV-kameran - dessutom ligger den mycket bra i pris. :)
  4. Glömde bort att lägga till filmnisse's förslag (Canon MV-X330i) i listan över rekommenderade videokameror, men nu finns även den med på listan.
  5. Tack för ett utmärkt svar, Stefan_holst! :) Hittills har jag fått dessa förslag/rekommendationer (av diverse butiker och/eller privatpersoner): Canon MV-X330i (ca 5.800 kr) JVC GZ-MC500 (ca 10.700 kr) Panasonic NV-GS140 (ca 6.800 kr) Panasonic NV-GS150 (ca 7.500 kr) Panasonic NV-GS250 (ca 11.200 kr) Panasonic NV-GS400 (ca 13.400 kr, även om denna ligger utanför min tilltänkta budget) Sony DCR-HC90E (ca 7.600 kr) Sony DCR-PC1000 ca 10.300 kr) Vad tror ni om JVC GZ-MC500 då? Den är visserligen varken släppt eller recenserad än, men jag har läst lite om den på camcorderinfo.com och där verkar kommentarerna vara blandade. Den saknar tydligen mikrofoningång dock... Lite länkar om den: JVC GZ-MC500-produktinformation JVC Everio-sida Camcorderinfo.com-nyhet #1 (+ kommentarer) Camcorderinfo.com-nyhet #2 (+ kommentarer) Kom gärna med fler förslag eller synpunkter på vilken kamera som må vara "lämpligast". Tack för alla svar så här långt! EDIT: Lade till Canon MV-X330i.
  6. filmnisse; tack för förslaget. Jag skall titta lite närmare på den. Rogge; OK, va bra. Nu vet ju jag att bör hålla mig till min ursprungliga budget (10.000kr ± viss marginal) som jag skrev i mitt första inlägg, för att eventuellt hitta något som passar mina önskemål någorlunda. Tack också för tipset angående extern mikrofon! Det innebär alltså att videokameran måste ha mic-ingång... Då kan jag lägga till den punkten till min "önskelista". ;) Kom med fler förslag! Den, vars förslag jag köper, bjuder jag på öl! :birp
  7. Det ante mig... :r Men om man ser till vad som bäst - eller närmast - motsvarar mina önskemål, vilka kameror finns det då att välja bland? En annan intressant fråga är också vilka kameror för runt 5.000kr som närmast kommer dessa önskemål? Kom gärna med förslag... All information uppskattas! :)
  8. Hello! Ny här på forumet - blev rekommenderad av Tippler att registrera, som tydligen hänger här... ;) Hur som helst, jag blir pappa under sommaren (utsatt till 31 Juli) och måste därmed ha en liten videokamera tills dess. Jag är novis angående videokameror men tror mig förstå grunderna - någorlunda. Så, vilka videokameror med dessa specar finns det? Liten, som sagt (t.ex. samma storlek som JVC GZ-MC500 och/eller "videokameramotsvarigheten" av Canon IXUS - det vore trevligt att få plats med den i jackfickan) Anamorfisk widescreen (ej letterbox eller liknande) Progressiv (d.v.s. 25 helbilder/sekund) 3 CCD (stora sådana, för bra bildkvalité?) Bildstabilisator (optisk helst, ifall det finns?) Bra optisk zoom (men inget större krav, antar jag?) Manuell fokus (är dock inget måste, men kan vara en trevlig feature) Bra på att filma i sämre/dålig/dämpad belysning (kanske inte går ihop med 3 CCD?) Stereo ljud (minst) Bra (och eventuellt stor) skärm (med enkel navigering) Optisk sökare (behöver man verkligen det?) USB2.0-ansluten, helst (eller finns inte USB2.0 på DV-kameror över huvudtaget?) Jag har säkert missat en rad funktioner och finesser som man "måste ha" - eller som är bra att ha? Jag har läst på diverse Internetsidor att koverteringen från MPEG4 (DV-standard) till MPEG2 (DVD-standard) innebär förlust i bildkvalité (ganska stor sådan dessutom, som jag förstått det), och eftersom jag gärna vill visa inspelningarna med projektorn på en 90" duk i 16:9-format (widescreen) via DVD-spelaren, så vill jag självklart undvika förlust i bildkvalité så mycket det går. Jag ska nog tillägga att jag är en HiFi/hembio-entusiast på fritiden och min nuvarande HiFi/hembio-anläggning visar relativt lätt just bristerna i dåliga CD- och DVD-produktioner (dessvärre?), och däribland just undermålig bildkvalité på exempelvis DVD-film som orsakas av för hög kompressionsgrad eller dylikt. Därför är det viktigt att bildkvalitén bibehåller så mycket som möjligt av sin ursprungliga kvalité. Men, eftersom jag anser mig själv novis inom videokameror/DV, så kanske jag är ute och "cyklar"? Eller kanske helt enkelt FÖR kräsen, och att mina krav inte går att tillmötesgå (för en rimlig peng)? Kan denna lista tillmötesgå med någon videokamera med ett realistiskt pristak på, säg, 10.000kr (± viss marginal)? Jag kanske har för stora krav helt enkelt? :l
×
×
  • Skapa nytt...