Gå till innehåll

RGA

Medlemmar
  • Inlägg

    5
  • Blev medlem

Allt postat av RGA

  1. RGA

    2 kameror

    [citat=R&G&A][citat=simblom]När jag tidigare jobbat med två olika DV-kameror till samma tagningar stötte jag på vissa skillnader på ljusförhållanden; kamerorna uppfattade färger olika, vilket i reslutatet såg helt katastrofalt ut. Säg, som exempel, att en vägg filmas med kamera ett, i beige färg, medan man sedan klipper till kamera två, där samma vägg är mer åt det rosa håller. Självklart ändras även resten av färgerna också. Om du ska använda två kameror skulle jag rekommendera att du använder två kameror av samma företag, som har samma färgupptagnining, för även om vitbalansen ställs in manuellt på bägga kameror kan det ändå uppstå skillnader. Vad gäller klippning av två kameror tycker jag det inte är svårare än EN kamera; för mig var det ljudet som jag utgick från och jämförde mellan kamerorna; här lyssnade och klippte jag till det skede att ljudet var exakt på samma läge, då jag sedan klippte bort den ena kamerans ljud och behöll bilden. Lycka till![/citat][/citat] En bra synpunkt. Tack för den.
  2. RGA

    2 kameror

    [citat=p-a]Avid xpress pro har bra funktioner för att sykronisera material från flera kameror, inte det enklaste programet att börja redigera i men ska du jobba mycket med redigering kan det vara värt att kolla upp. /p-a[/citat] Tack för tipset.
  3. RGA

    2 kameror

    [citat=simblom]När jag tidigare jobbat med två olika DV-kameror till samma tagningar stötte jag på vissa skillnader på ljusförhållanden; kamerorna uppfattade färger olika, vilket i reslutatet såg helt katastrofalt ut. Säg, som exempel, att en vägg filmas med kamera ett, i beige färg, medan man sedan klipper till kamera två, där samma vägg är mer åt det rosa håller. Självklart ändras även resten av färgerna också. Om du ska använda två kameror skulle jag rekommendera att du använder två kameror av samma företag, som har samma färgupptagnining, för även om vitbalansen ställs in manuellt på bägga kameror kan det ändå uppstå skillnader. Vad gäller klippning av två kameror tycker jag det inte är svårare än EN kamera; för mig var det ljudet som jag utgick från och jämförde mellan kamerorna; här lyssnade och klippte jag till det skede att ljudet var exakt på samma läge, då jag sedan klippte bort den ena kamerans ljud och behöll bilden. Lycka till![/citat]
  4. RGA

    2 kameror

    [citat=Hane]Jaa det är knepigt. Har själv haft samma problem. Men försök att klippa in lite från den ena och lite från den andra det brukar funka bra för mig. Hoppas det blir bra o & Lycka till!![/citat] Det finns hårdvara att köpa där man kan synka 4 st kameror. Det är nog idé att investera om det ska bli perfekt.
  5. RGA

    2 kameror

    Hej! Om jag har två filmer inspelade med 2 kameror samtidigt, hurkan jag klippa ihop till en film. Jag har alltså samma ljud men olika bilder filmade. Hoppas på tips.
×
×
  • Skapa nytt...